čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Hadí víkend v Pevnosti poznání nabídne užovky i exotické hady

Následující víkend bude Pevnost poznání patřit hadům. Budete mít možnost podívat se na tyto živočichy z blízka a dozvíte se o nich zajímavé věci. Program budou doprovázet zábavné kvízy. Mimo jiné také zjistíte, proč jsou někteří hadi jedovatí.

Během 11. a 12.března vám nadšení chovatelé odpoví na záludné dotazy a doplní i zajímavosti a perličky z tajemného života těchto často nepochopených tvorů. Jaký je jejich původ a vývoj? Čím se živí? Před kým se musí mít na pozoru a kdo před nimi? Nedílnou součástí programu budou samozřejmě živí zástupci plazů. Mezi nimy najdete například ohrožené druhy užovek, zmiji obecnou, korálovky, ale i štíři,sklípkani a ještěrky.

V chemické sekci odhalíte, proč jsou hadi jedovatí, jak se dá jed využít a další zajímavé věci. Pro malé vědátory bude připraven úkol, kdy pomohou odhalit „hadí jed“ v krvi jednoduchou chemickou reakcí. Nakonec bude k vidění pokus, který demonstruje působení jedu v lidské krvi.

Hadí program bude začínat vždy v 11:00, 14:00 a 16:00. Zábavný kvíz vždy v 10:00, 13:00 a v 15:00. Sekce chemie bude fungovat od 11:00 do 17:00 v obou dnech. Samotná prezentace živých hadů pak bude k vidění od 10:00 do 18:00.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.