pátek 19. dubna 2024 Rostislav

KULTURA V OLOMOUCI: Horkýže slaví 25 let nebo celotýdenní festival o lidských právech

I na poslední březnový víkend a pracovní týden pro vás máme výběr nezajímavějších událostí v Olomouci a jejím okolí v oblasti kultury. Na výběr jsou zajímavá divadelní představení, koncert slovenské punk rockové skupiny Horkýže Slíže nebo největší festival na světě svého druhu o lidských právech.

Sobota 25.3.

Expediční kamera 2017 na hradě Šternberk = 16:00 (Hrad Šternberk)

Letos se koná již 8.ročník vydařeného filmového celorepublikového festivalu, který opět nabídne nespočet cestovatelských zážitků a nádherné přírody. Program, který je rozdělen do dvou bloků, ukáže například neuvěřitelnou přírodu Aljašky, indický Zanskar nebo krásné horské prostředí v Gruzii.

Neděle 26.3.

Velká zebra aneb Jak že se to jmenujete? = 19:00 (Reduta)

Komedie, ve které hraje velkou roli pojišťovací podvod, se drží na divadelních prknech už dvanáct let. Už takovou dobu ukazují herci Ondřej Vetchý, Jaroslav Dulava, Petr Čtvrtníček a herečky Nela Boudová nebo Kateřina Hrachovcová, jak se zbavit jedné či více manželek přes velkou pojistku.

Pondělí 27.3.

Jeden svět – Festival dokumentárních filmů o lidských právech = (Divadlo hudby, Kino Metropol)

Celý týden bude v Olomouci probíhat unikátní festival dokumentů, které jsou zaměřené na lidská práva. Hanácká metropole je jedním ze 33 měst v České republice, kam festival zavítá nebo už zavítal. Projekt, který vytvořila a pořádá organizace Člověk v tísni, se stal největším svého druhu na světě. Součástí každého promítaného filmu budou i debaty s režiséry a režisérkami jednotlivých snímků. Kompletní program naleznete zde

Úterý 28.3.

The Guest - Jarní bizár = 20:30 (Blues Bar Garch)

Projekt Jarní bizár představuje zajímavé a ne tolik známé filmy, které můžete vidět každé úterý v baru Blues Bar Garch. Tentokrát se jedná o velmi zvláštní thriller, u kterého budete mít celou dobu pocit, že je něco špatně. 

Středa 29.3.

Horkýže Slíže 25 let = 19:30 (U-Klub)

Je téměř neuvěřitelné, že tato slovenská punk rocková skupina funguje už čtvrt století. Od roku 1992, kdy kapela z Nitry začala hrát, si na československé scéně vybudovala velké jméno skladbami jako je například Silný refrén nebo Malá Žužu. Olomoucký U-Klub je jedním z 25 míst, kde Horkýže na jaře koncertují. V roce 2017 navíc skupina vydává nové, již patnácté album.

Čtvrtek 30.3.

Jméno = 19:00 (Moravské divadlo Olomouc)

Velmi úspěšná francouzská komedie měla premiéru v Paříži roku 2010 a od té doby se dostala do šestnácti zemí světa. Hra autorů Matthieu Delaporteho a Alexandre de la Patellièreho vypráví o večeři pěti velmi inteligentních a v životě úspěšných přátel, která se ovšem v jednu chvíli výrazně zvrtne.

Pátek 31.3.

Hledám děvče na boogie woogie = 19:00 (Moravské divadlo Olomouc)

Operetu, která trvá 135 minut a je ve stylu hudebních komedií 30. let 20. století, uvedl již v roce 1946 Václav Špilar, ale nyní se hraje v českých divadlech s textem Antonína Procházky. Děj se odehrává v hotelu U Veselého kamzíka, kterému se přezdívá „český Hilton“. Podle názvu hotelu byla v době prvního uvedení pojmenována celá hra.

Čtěte více:

Autoři | Foto www.hrad-sternberk.cz, www.divadlopalace.cz, www.jedensvet.cz, facebook události The Guest - Jarní bizár, facebook Horkýže Slíže, www.moravskedivadlo.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.