čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Eruptivní spojení vizuální show a post-rockového zvuku – Jeden svět Olomouc otevřou Flash the Readies

Apokalypsa z Jesenických hor, tak o nové desce olomoucké skupiny Flash the Readies mluví hudební kritika. A to v dobrém slova smyslu. Jejich hudba jakoby dokázala zachytit nekonečnost vesmíru, která se vám během koncertu bude doslova otevírat před očima.

Zažít to můžete už 27. 3. ve 21 hodin v Jazz Tibet Clubu v rámci opening party festivalu. Vstup zdarma.

Olomoučtí Flash the Readies hrající indie alternativní rock se dali dohromady už v roce 2006, ale od té doby kapela prodělala dvě klinické smrti spojené s výměnou většiny členů. Kromě toho však prošla zajímavým vývojem i ve vlastní tvorbě. Od indie rocku postupně přešla k alternativnímu rocku a v posledním počinu už se označuje za alternativní post rock. Za dobu svého působení stihla vydat dvě EP a ke třem regulérním deskám přidala v loňském roce i novinku Kayos. Album vyšlo na vinylu a digitálně pod belgickým labelem DUNK!records a také na CD u asijského labelu Weary Bird a slaví úspěchy nejen u nás, ale i v zahraničí.

Flash the Readies jsou však kromě nápadité hudby známi i svým koncepčním pojetím tvorby. Součástí desky In Belvedere je i originální komiks, který k hudebnímu prožitku dodává i výtvarný rozměr a prohlubuje tak příběh celého alba.

Během živých vystoupení používají Flash the Readies také projekce, díky kterým je poslech hudby doplněn opět i o vizuální složku. Můžete tak být očitými svědky vzniku soundtracku k neexistujícímu post apokalyptickému filmu, který vás vyvede z cesty blaženého ticha až k emotivním erupcím. Flash the Readies si zkrátka podmaní všechny vaše smysly. Na koncert se však můžete naladit už teď, například poslechem písně Obodin z nového alba, ke kterému vyšel i videoklip.

Ani po koncertě večer zdaleka nekončí. Po něm totiž bude následovat afterparty s hudebním programem pod záštitou rádia UP AIR. Pokud si chcete rozšířit své obzory, jste více než srdečně zváni také na slavnostní zahájení festivalu v tentýž den od 18:00 v kině Metropol. Promítat budeme film Škádlení Goliáše – jaké to je, když se z úspěšného chirurga stane ještě úspěšnější moderátor satirické show?

Festivalový program se letos tematicky dotýká různých příkladů toho, jak může a jak by naopak neměla fungovat spolupráce. V rámci novinky Jeden svět pro všechny se festival snaží zpřístupnit také jednotlivé projekce různě znevýhodněným divákům.

Přímo v Jazz Tibet Clubu se můžete těšit i na koncert kapely Cold Cold Nights, který proběhne o dva dny později, ve středu 29. 3. 2017.

Podrobný program promítání i doprovodných akcí najdete na stránkách: www.jedensvet.cz/2017/olomouc.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.