pátek 29. března 2024 Taťána

V rámci festivalu Jeden svět v Olomouci vystoupí pražská kapela Cold Cold Nights

Festivalový týden olomouckého Jednoho světa se rychle blíží a s ním spousta žánrově různorodých akcí. Jednou z nich bude koncert skvělé pražské kapely Cold Cold Nights, jejíž anglické texty se v doprovodu kytarových rifů rozezní Jazz Tibet Clubem ve středu 29. března v osm hodin večer.

A rozhodně se máte na co se těšit. Čtyřčlenná formace v čele s frontmanem, vystupujícím pod pseudonymem „Jéčko“, vás unese na příjemných vlnách indie folku. „Letos jsme v rámci hudebního programu Jednoho světa Olomouc vybrali kapelu Cold Cold Nights, která před nedávnem prošla díky fúzi folkově znějícího písničkáře Jéčka a kapely Cold Cold Nights znatelným posunem k post-rocku. Volbou této kapely chceme navázat na hudební linku, která prostupuje výběrem hudebních kapel na letošním ročníku (Flash the Readies, zahrají na zahajovací opening party),“ zdůvodňuje zařazení kapely do programu jedna z hlavních koodinátorek festivalu Jeden svět Olomouc Jana Gajová.

Mladý talent Jakub Jirásek neboli Jéčko není na hudební scéně žádným nováčkem. Muzikant od roku 2011, kdy vyšlo jeho první EP s názvem Run from the Town, pravidelně vystupuje před publikem. Mezi jeho největší koncertní úspěchy patří například vystoupení před americkým zpěvákem Kurtem Vilem na koncertě v pražském klubu MeetFactory nebo společný support s kapelou Cold Cold Nights newyorské čtveřici Cymbals Eat Guitars.

Od poloviny března letošního roku je v prodeji jeho nejnovější počin, který vyšel pod pražským Black Pear labelem a nese název The Last Summer. Zajímavostí je, že kromě digitálního provedení a klasického CD si ho mohou posluchači zakoupit také v podobě vinylové desky. „Na novém albu The Last Summer mě baví Jéčkův hluboký nakřáplý hlas, provázený hutnou kytarovou stěnou, okořeněný trumpetovým vdechem, jež pro mě dohromady tvoří skvělý zvuk melancholického soundtracku k výletům do mezidobí. Je vidět, že umění spolupráce prospělo i této kapele,“ dodává koordinátorka.

V rámci doprovodného programu 18. ročníku festivalu Jeden svět Olomouc se mohou návštěvníci kromě koncertu kapel Cold Cold Nights a Flash the Readies zúčastnit také mnoha dalších akcí. Mimo jiné například výstavy fotografií Arménský deník a krajina Aleše Mynáře a s ní spojené projekce filmu Jany Ševčíkové Gyumri, dnu otevřených dveří organizace Člověk v tísni nebo přednášky tří odvážných kluků, kteří si říkají Manťáci a společně absolvovali dobrodružný závod Rickshaw run v Indii.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.