úterý 16. dubna 2024 Irena

Do Sklubu přijedou legendy drum and bass scény Ed Rush a Optical

Ano, slyšeli jste správně. Legendy na poli dnb svou přítomností a především svým setem poctí překrásné město olomoucké. Ben Settle a Matt Quinn alias Ed Rush a Optical produkují své čarovné melodie již od roku 1997.

Společně také založili vlivný label Virus Recordings, pod nímž vydali tři ze svých pěti alb. Jejich první deska Wormhole, která vyšla v listopadu roku 1998 je naprosto klíčovým počinem dnb scény, mnohými fanoušky i kritiky je dokonce považováno za nejlepší dnb album vůbec. Každopádně přínos Wormhole rozhodně není v tom, zdali ji někdo považuje za to nejlepší dnb album vůbec. Hlavní přínos Wormhole je především v tom, že je to první album, kde se dá poprvé zaslechnout to, čemu dneska souhrně říkáme neurofunk. Neurofunk si mnoho své estetiky pobral z techstepu, se kterým si právě Ed Rush i Optical natolik vyhráli, že v podstatě vytvořili nový subžánr.

Od Wormhole uteklo mnoho vody, ale Ben ani Matt rozhodně nelenili a stihli za tu dobu vydat dalších pět desek, konkrétně The Creeps (2000), The Original Doctor Shade (2003), Chameleon (2006), Travel The Galaxy (2009) a nejnovější No Cure z roku 2015. Ed Rush je v současnosti i polovina projektu Killbox, jehož druhou polovičkou není nikdo jiný než sám Audio.

Ed Rush ani Optical nejsou v česku poprvé, již několikrát byli k zahlédnutí třeba na LIRu a Ed Rush se minulý rok představil i na Hoofbeats Open Air. Že jejich premiéra v Olomouci bude stejná nálož, o tom vůbec nemusíte pochybovat! 28. dubna, kdy proběhne akce, se můžete rovněž těšit na Ryme Tyme.

Jedna zajímavost na konec, pseudonym Bena aka Ed Rushe je slovní hříčka na slovní obrat "head rush", což v rave undergroundu znamenalo něco jako totální výmaz způsobený lehkým přebráním extáze. Fun!

Čtěte více:

 

Tisková zpráva | Foto FB Ed Rush

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.