čtvrtek 28. března 2024 Soňa

25 hudebních interpretů! AFO rozhodně není jen záležitostí filmů

Populární festival vědeckých filmů Academia Film Olomouc si letos hýčká hudební fanoušky. Během pětidenní akce, která se letos koná už po dvaapadesáté, se v Olomouc představí 25 interpretů. Jedná se o největší hudební doprovodný program festivalu v jeho historii.

AFO je, i podle svého názvu, akcí, která návštěvníkům vždy nachystá především bohatou filmovou nadílku. Tradiční festival ale není jen záležitostí filmových snímků, nýbrž i přednášek a koncertů. Hudebních vystoupení si na letošním ročníku užijí příchozí lidé víc než kdy jindy. Poslechnout si zajímavé interprety budou moct návštěvníci vždy od 21:00 v prostorách kaple Božího Těla, která je součástí budovy Uměleckého centra Univerzity Palackého.

A jaké kapely se během pěti dnů v Olomouci představí? V kapli se o zábavu postarají Ba:zel, Francois Svalis, KillieKrankie, Stroon, KeOSz, talentovaná Zagami Jericho nebo slovenské duo 16 colours a tatratank. Čtvrtek bude patřit rádiu Wave, které spadá pod Český rozhlas a věnuje se progresivní hudbě. V rámci takzvané „live session“, která se bude konat pod záštitou zmíněné rozhlasové stanice, vystoupí mladí interpreti VR/Nobody a Himalayan Dalai Lama. Navíc tentýž den večer, pokud ještě nebudou mít po koncertu dost zážitků, mohou návštěvníci zajít na afterparty, která bude, co by kamenem dohodil, v atriu Uměleckého centra. Tam také rozhodně nuda nebude. O to se zaslouží Jimmy Pé, Dreem Tran’s, Kewu, Karaoke Tundra. Z Maďarska pak na AFO dorazí producent Imre Kiss nebo duo A C I D W I T C H.

Čtěte více:

Autoři | Foto facebook Academia Film Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.