čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V červnu vypukne festival Rocková Horka Open Air 2017

Jako tradičně každý rok je léto ve znamení hudebních festivalů. Festivalová sezóna vypukne koncem května a bude trvat až do konce prázdnin. Jedna z akcí, která je v našem regionu pravidelně pořádána v červnu je Rocková Horka Open Air 2017 a otevře sezónu v sobotu 3.6.2017.

Rocková Horka patří mezi menší festivaly s "rodinnou" atmosférou, nejde totiž o klasický komerční projekt,  z výtěžku  festivalu je financován rozvoj sportovních oddílů TJ Sokol  Horka nad Moravou. Výběr skupin, které na Rockové Horce zahrají, začíná téměř rok předem, hned po skončení festivalu se pořadatelé probírají nabídkami ze strany skupin a kombinují je s poptávkou od účastníků festivalu. Rocková Horka je rockově-multižánrový festival a každý rockový fanoušek si na něm najde svůj oblíbený styl. Pořadatelé pravidelně vybírají skupiny z různých "škatulek" od starého dobrého hard rocku, přes power metal až po nové  trendy v rockové hudbě. Zpestřením je kombinace autorských a tribute skupin - Rocková Horka dává prostor jak skupinám, které se  orientující na vlastní tvorbu, tak i  tribute legendárních kapel.  

Hudební festival není jen o hudbě, účastníci vyžadují skvěle fungující cateringové služby a v tomto ohledu se Rockové Horce daří udržet nabídku specialit, které na klasických komerčních festivalech nenajdete, navíc za ceny, které jsou dostupné pro všechny účastníky festivalu.

Minulý, 6-tý ročník festival zaznamenal rekord v počtu návštěvníků i v počtu vystupujících skupin.  Připomeňme si minulý ročník 2016 - zahájili jsme folkrockovou formací Zvláštní zóny, kterou vystřídal dravý metal mladé skupiny Notion Deep (obr 1), následoval výborný revival Nightwish (obr 2) a tribute P!nk (obr3). Večerní vystoupení patřily tribute Guns and Roses  (obr 4) a Ozzy Osborne (obr 5), festival dohrála za zpěvu všech účastníků Lucie Tribute. Fanoušci festivalu si mohli zakoupit suvenýr - festivalové tričko nebo mikinu ve žluté nebo černé barvě (obr 6 ).

Nový, již sedmý ročník je připraven, detailům a informacím z "podpokličky" festivalu se na tomto místě budeme věnovat za měsíc,  nedočkavým fanouškům doporučujeme informace na rockovahorka.cz  nebo se můžete přihlásit na facebookové události k odběru novinek.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.