pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Helfštýn obsadí vojáci, gladiátoři i urození rytíři. Bude se tam konat velký festival vojenské historie

PR článek

20. května začíná na hradě Helfštýn festival vojenské historie, který patří mezi největší šermířské festivaly na Moravě. Šermíře zde budete moci zahlédnout až do neděle 21. května.

Festival nebude určen pouze pro nadšence do vojenské historie, ale zavítat zde mohou i rodiny s dětmi. Bohatý program slibuje zábavu pro celou rodinu. Festival bude rozdělen na dvě scény. První část bude probíhat na Velkém hradním nádvoří a druhá část bude na Palácově scéně. Hlavní program společně se zahájením i ukončením festivalu bude na Velkém hradním nádvoří.

Během programu se postupně představí šermířské skupiny Adorea, legendy českého šermu Merlet, skupina Velkomoravané, kteří se zabývají rekonstrukcí života na Velké Moravě, akrobatická skupina Aventyr nebo třeba sokolnická skupina Vancos. V programu je však bodů a účinkujícíh daleko více:

Vstupné je rozděleno do tří kategorií: dospělí: 160 Kč, zlevněné vstupné: 130 Kč, (studenti, držitelé průkazu ZP, ZTP, ZTP/P, příslušníci ozbrojených složek ČR - policie, městská policie, AČR a příslušníci Integrovaného Záchranného Systému), děti do 15 let: 90 Kč, děti do 6 let: ZDARMA. Při online objednávce vstupenek jsou i výrazné slevy (- 30 Kč / každá vstupenka).

Akci samozřejmě můžete navštívit i s velmi malými dětmi. Je však na místě upozornění, že některá, obzvláště střelecká, vystoupení jsou provázena poměrně výrazným akustickým zážitkem, který může vaše dítě vylekat. Před každým takovým vystoupením moderátor akce upozorní publikum, aby se rodiče s malými dětmi mohli případně vzdálit. Vystoupení probíhají současně na dvou oddělených a dostatečně vzdálených scénách, čili v případě střelecké produkce můžete sledovat jiný program v druhé části hradu.

Podrobný program a více informací naleznete zde: http://festivalhelfstyn.cz/

Autoři | Foto archiv Festivalu vojenské historie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.