čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Místo zrušeného koncertu Dany Fuchs na Bounty Rock Café Open Air zahraje kytarista Uli Jon Roth

Změnu v programu hlásí festival Bounty Rock Cafe Open Air. Do Olomouce sice 17. června nedorazí americká zpěvačka Dana Fuchs, ale pořadatelům se podařilo rychle dohodnout vystoupení další zahraniční hvězdy.

V areálu Korunní pevnůstky zahraje někdejší kytarista kapely Scorpions a spoluhráč Joea Satrianiho Uli Jon Roth. Jeden z nejslavnějších rockových kytaristů přijede se setem z alba Scorpions Revisited.

„Dana Fuchs se bohužel rozhodla zrušit evropskou část svého světového turné. Její rozhodnutí nás samozřejmě velice mrzí. Musím se fanouškům za zrušení jejího koncertu omluvit. O to víc jsme se snažili, abychom co nejrychleji domluvili minimálně rovnocennou náhradu. A věřím, že z Uliho Jona Rotha budou mít fanoušci radost,“ řekl pořadatel Bounty Rock Cafe Open Air Dušan Neumann.

Uli Jon Roth (*1954) měl v legendárních Scorpions v letech 1974 – 1978 na starosti sólovou kytaru a z poloviny taky komponování. Nahrál s nimi pět zásadních desek, včetně živáku Tokyo Tapes, který je hodnocen jako jedna z nejlepších živých nahrávek v rockové historii a v několika zemích se stal zlatou deskou.

Uli stál u zrodu neoklasického metalu, tedy metalu silně ovlivněného vážnou hudbou, kterému se věnuje dodnes. Právě jeho ovlivnění vážnou hudbou a Jimi Hendrixem bylo důvodem rozchodu se Scorpions. „Za sebou má několik vydařených sólových projektů, ale je důležité zmínit, že si byl v roce 1998 s Joem Satrianim a Michaelem Schenkerem členem legendárního tria G3,“ zdůraznil Neumann. Roth taky se svou unikátní šestioktávovou Sky kytarou a hlasem hostoval na studiových i koncertních nahrávkách kapel Scorpions, Angra nebo projektu metalové opery Avantasia.

V Olomouci Uli Jon Roth zahraje skladby z dvojalba Scorpions Revisited, mezi nimiž nebudou chybět ani písničky Fly to the Rainbow, We’ll Burn the Sky nebo In Trance, které bývají řazeny mezi deset největších hitů německé kapely.

Jak Neumann zdůraznil, Rothovo vystoupení je jediná změna festivalu, který 17. června odstartuje letní festivalovou sezonu v České republice. „Profilovali jsme se jako akce zaměřená na tvrdší muziku a v této tradici chceme pokračovat. Letos ale poprvé na dvou pódiích. Tak bohatý line-up by se prostě na jedno pódium nevešel. V našem žánrovém mixu nechybí bigbít, hard rock, metal, punk nebo blues rock,“ dodal Neumann.

V areálu Krounní pevnůstky zahraje například česká bigbítová klasika Pražský výběr, minus123 minut nebo metalový Škwor. Pořadatelé ale pozvali i vycházející hvězdu německého symfonic metalu - Beyond The Black.

Vstupenky na Bounty Rock Cafe Open Air lze zakoupit v předprodeji v sítích Ticketportal a Ticketstream za zvýhodněných 799 korun. Na místě pak vstupenka bude stát 999 korun.

Bounty Rock Cafe Open Air se koná už posedmé. V minulých letech díky němu v Olomouci zahrály rockové legendy Uriah Heep a Jethro Tull nebo poprvé v České republice Beth Hart. Loňský ročník navštívilo zhruba 2 500 lidí, kteří si pochvalovali téměř rodinnou atmosféru akce.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.