pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Festival Michalský výpad se letos protáhne na celý víkend

Hudební festival na schodech Michalského výpadu otevírá festivalovou sezonu v Olomouci už čtvrtým rokem. Letos je line up tak nabitý, že se ho pořadatelé rozhodli rozdělit do dvou dní, pátku 19. a soboty 20. května. První festivalový večer se bude věnovat divadlu a filmu, ten druhý pak naváže s koncerty nebo design marketem.

Už na první pohled je jasné, že festival se letos chystá na výjimečný program. A to nejen obsahem, ale taky jeho délkou. „Hlavním důvodem rozšíření festivalu na dva dny bylo obohacení akce o film a divadlo. Zároveň jsme ale chtěli zachovat koncept denního hudebního festivalu,” popisuje hlavní organizátor akce Mikuláš Daněk. Kromě prodloužení čeká Michalský výpad i větší festivalová plocha. „Novinkou akce bude rozšíření do ulice Na Hradě. Vznikne tak nový prostor pro stánky, chill-out zónu a taky pro bezpečný pohyb dětí,” dodává Mikuláš Daněk.

Festival je známý výběrem skvělých hudebních interpretů, letos se představí Lazer Viking, olomoucký Zlatomil nebo novopečený držitel Divoké karty rádia Wave, Francois Svalis. „Hlavním lákadlem letošního ročníku je bezesporu Lazer Viking, pro mě je ale nejzajímavější postavou producent Subject Lost, který nám přiveze své nové album. Skvělý bude i závěr festivalu, který bude patřit audio-vizuální show dua Afrikacorpse a VJe Lukáše Prokopa z festivalu Lunchmeat,“ vysvětluje dál Mikuláš Daněk.

Páteční divadelní odpoledne si připravuje olomoucké Divadlo na cucky. To na schodech představí inscenaci Tučňáci na arše. „Máme velkou radost, že se jako divadlo můžeme zapojit do další aktivity, která se zaměřuje na oživování veřejného prostoru ve městě. Přestože jsme Tučňáky na arše už pod širým nebem hráli, přenesení titulu na Michalské schody pro nás bude opravdovou výzvou,“ připouští šéf Divadla na cucky Jan Žůrek.

Na Michalském výpadu nebude chybět ani chill-out zóna s kavárnou a dobrotami, doprovodný program letos nově doplní taky design market. Návštěvníky nemine ani ukázka street artu, který budou umělci tvořit celý den přímo v prostoru festivalu. „Jsme rádi, že pozvání přijal Luděk Keim, jehož typickou tvorbu můžeme najít po celé České republice. Kromě něj bude na místě bude tvořit i Tereza Lišková, která v současnosti studuje malbu na pražské AVU,“ doplňuje spoluorganizátorka festivalu Skarlet Křížová. 

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.