čtvrtek 28. března 2024 Soňa

KULTURA V OLOMOUCI: Nestárnoucí skupina Olympic nebo Beerfest

Další pátek přináší novou várku kultury v Olomouci a jejím okolí. I tentokrát se můžete těšit na širokou škálu událostí, kterým následující týden vévodí především koncert skupiny Olympic a pivní festival, chcete-li Beerfest.

Sobota 20.5.

Activityfest Olomouc 2017 = 13:00 (Smetanovy sady, Olomouc)

Poslední dny se nesou ve znamení krásného počasí, tak proč toho nevyužít i o víkendu? Ve Smetanových sadech se uskuteční již třetí ročník festivalu volnočasových aktivit a zdravého pohybu. Návštěvníci uvidí interaktivní ukázky zdravých pohybů, které pro ně mohly být doposud neznáme, dále se mohou těšit na spoustu her nebo zajímavé výhry.

Neděle 21.5.

Olympic Plugged = 19:00 (Sportovní hala UP, Olomouc)

Již pětapadesát let na scéně. Dlouhé roky frontman kapely Petr Janda zpívá skončili jsme jasná zpráva, ale Olympic hraje dál. Tentokrát zahraje v olomoucké Sportovní hale UP, kde vystoupí společně s Moravskou filharmonií v rámci festivalu Dvořákova Olomouc, který také v neděli po více než dvou týdnech končí.

Pondělí 22.5.

Deštivé dny = 19:00 (Divadlo na Šantovce, Olomouc)

Toto představení nabízí unikátní scénu o pouhých dvou židlích. Roli policejních parťáků, kteří se znají od dětství a nyní zažívají každodennost chicagského předměstí, zahrají David Švehlík a Richard Krajčo. V newyorkském divadle Broadway si tuto inscenaci střihli velikáni herectví – Hugh Jackman a Daniel Kraig.

Úterý 23.5.

Othello = 19:00 (Moravské divadlo Olomouc)

Netřeba více představovat jednu z nejznámějších Shakespearových tragédií. Herci Moravského divadla předvedou choreografii Roberta Balogha. 

Středa 24.5.

Po stopách něžného muže = 19:30 (Divadlo Tramtarie)

Komedie z letošního roku od režiséra Vladislava Kracíka vypráví o příběhu tří mužů, kteří se potkají na bazéně, a ačkoliv jsou jinak názorově zcela odlišní, tak v jednom jsou za jedno. Ženy jsou jeden velký problém, který má složité řešení.

Čtvrtek 25.5.

Beerfest Olomouc 2017 = 15:00 (Korunní pevnůstka Olomouc)

Po Activityfestu přichází festival, který je trochu z jiného soudku. Hudba a pivo je pro mnohé vysněná kombinace. Ti mnozí se dočkají právě ve čtvrtek akce, která se uskuteční v areálu Korunní pevnůstky. Kromě více než sto značek piva se mohou návštěvnici těšit na známé kapely jako No Name, Vypsaná Fixa nebo Slza.

Pátek 26.5.

O5 a Radeček – Turné na střechách 2017 = 19:30 (Galerie Přerov)

S originálním turné letos na jaře vyrukovala skupina O5 a Radeček. Objíždí totiž česká a moravská města, ve kterých si vždy vyberou střechu budovy, na které na koncertují. Minulý týden se představili v Olomouci doslova na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého. Kdo toto vystoupení prošvihl, tak má šanci to napravit v Přerově.

Čtěte více:

Autoři | Foto cs.wikipedia.org, facebook události Activityfest Olomouc 2017, www.divadlonasantovce.cz, www.divadlotramtarie.cz, www.moravskedivadlo.cz, facebook O5 a Radeček, www.goout.net

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.