čtvrtek 28. března 2024 Soňa

KULTURA V OLOMOUCI: Festival ve skanzenu Příkazy nebo Noc kostelů

Další kulturní týden v sobotu načne speciální festival v příkazském skanzenu. Děti můžete vzít rovněž na akci u jezera Poděbrady, která je jim věnována. Těšit se můžete také na Noc kostelů, která nabídne neobvyklé příležitosti jako prohlídky právě mnoha „věžatých“ olomouckých památek nebo koncerty v nich.

Sobota 3.6.

Hanácké Busking festival = 10:00 (Hanácké skanzen, Příkazy)

Netradiční festival, který se uskuteční v sobotu i v neděli, propojuje hned několik žánrů. Na své si přijdou milovníci pouliční hudby, divadla nebo sportu. Na místě se mohou návštěvníci těšit rovněž na výtvarný workshop nebo mnoho dobrého jídla. Jelikož se celý festival koná ve skanzenu Příkazy, tak na příchozí čekají také komentované prohlídky celého areálu. Více naleznete zde.

Neděle 4.6.

Den Dětí na Poděbradech = 10:00 (areál Poděbrady, Olomouc)

Oficiálně sice děti měly svůj svátek už ve čtvrtek, ale oslavit ho mohou klidně ještě o tři dny později. U olomouckého jezera Poděbrady se již tradičně koná začátkem června akce pro ty nejmenší, ale program je nastaven tak, aby se nenudili ani jejich rodiče. Kromě kreativních dílniček, trampolín a skákacích hradů totiž na místě bude střelnice, lodičky, ale hlavně bar a gril.

Pondělí 5.6.

Regionální hry speciálních olympiád Olomouc a 3. národní turnaj v bocce = 10:30 (atletický stadion TJ Lokomotiva, Olomouc)

Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci pořádá dvoudenní akci pro sportovce s mentálním postižením. Právě v pondělí a úterý bude v Olomouci soutěžit více než 150 sportovců z nejméně dvaceti českých sportovních klubů. Součástí akce bude rovněž turnaj v paralympijském sportu bocca, který velmi připomíná známější pétanque.

Úterý 6.6.

Honza Jareš – Veď mě dál, cesto má = 18:00 (Divadlo hudby - Muzeum umění, Olomouc)

Tento nevidomý zpěvák a klavírista se stal prvním člověkem s tímto handicapem, který vystudoval obor populární zpěv a klavír na Pražské státní konzervatoři. Během vystoupení zazní nejznámější hity české hudební kultury. Jana Jareše navíc doprovází výborní instrumentalisté.

Čtvrtek 8.6.

LiStOVáNí Lukáše Hejlíka = 20:00 (Divadlo na Šantovce, Olomouc)

Už několik let se tento projekt těší velkému úspěchu. Jeho autor, známý herec, Lukáš Hejlík o něm mluví jako o dítěti, které od začátku musel zbavovat nemocí a postupně ho dostal na současnou úroveň. Tentokrát LiStOVáNí nese podnázev „Turné v hajzlu“ a v hlavní roli bude kultovní kniha „Mládí v hajzlu“ spisovatele C.D. Payna. Po samotném čtení, během kterého zažijete spoustu legrace, následuje autogramiáda populárního autora knihy.

Pátek 9.6.

Noc kostelů

Celorepubliková akce se naštěstí nevyhne ani Olomouci. Je zde totiž mnoho krásných kostelů nebo modliteben a v 25 z nich se můžete těšit na koncerty, vystoupení a prohlídky. Vše je navíc zdarma. Více naleznete zde.

Čtěte více:

Autoři | Foto www.hanackeskanzen.cz, www.kudyznudy.cz, Petr Macháň, facebook Honza Jareš, www.divadlonasantovce.cz, www.specialolympics.cz, www.svatymichal.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.