pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Hlavní lákadla Bounty Rock Café Open Air? Pražský výběr, kytarista Uli Jon Roth a Beyond the Black

Jeden ze tří letošních koncertů Pražského výběru, jediné české vystoupení fenomenálního kytaristy a bývalého člena Scorpions Uliho Jona Rotha nebo strhující show vycházející německé hvězdy symfonického metalu Beyond the Black, která před pár dny hrála v Krakově se světoznámými Aerosmith. To jsou hlavní bonusy letošního Bounty Rock Café Open Air, který v areálu olomoucké Korunní pevnůstky odstartuje festivalovou sezonu už příští sobotu 17. června.

Pražský výběr naživo je podle pořadatele festivalu Dušana Neumanna sám o sobě výjimečný zážitek. A pro Olomouc bude o to výjimečnější, že tady legenda českého bigbítu hrála naposledy v osmdesátých letech. „Měli sice hrát před čtyřmi lety na zimním stadionu, ale ten koncert byl zrušený. Teď už taky kapela koncertuje jen velmi zřídka. Náš festival tak bude pro fanoušky Pražského výběru výjimečná příležitost vidět a slyšet, že kapela kolem Michala Pavlíčka a Michaela Kocába stále neztratila nic ze své energie a instrumentálního mistrovství,“ upozornil Neumann.

Na poslední chvíli se pořadatelům olomouckého festivalu podařilo zajistit vystoupení Uliho Jona Rotha - jednoho z nejlepších rockových kytaristů, někdejšího člena kapely Scorpions a spoluhráče Joea Satrianiho. „Původně u nás měla hrát americká bluesrocková zpěvačka Dana Fuchs, která ale účast odřekla kvůli americkému turné. Nakonec jsme rádi, že to tak dopadlo, protože Uli Jon Roth patří k tomu nejlepšímu, co klasický hard rock může nabídnout,“ podotkl Neumann s tím, že v Olomouci Roth zahraje skladby zejména z alba Scorpions Revisited. „Budou mezi nimi i písničky Fly to the Rainbow, We’ll Burn the Sky nebo In Trance, které bývají řazeny mezi deset největších hitů Scorpions,“ dodal pořadatel festivalu Bounty Rock Café Open Air.

V letošním festivalovém menu je ale podle Neumanna také minimálně jedna delikatesa pro mladší ročníky. V Olomouci zahraje německá symphonic metalová kapela Beyond The Black v čele se zpěvačkou Jennifer Haben. „Kapela vznikla v Mannheimu před třemi lety a už stihla vydat dvě alba. O jejích kvalitách svědčí i fakt, že si ji jako předkapelu vybrali slavní Aerosmith, s nimiž hráli před několika dny v Krakově. Na koncertě jsem byl a musím říct, že je to skvělá show, máme se na co těšit,“ dodal Neumann.

Festival Bounty Rock Café Open Air se koná už posedmé. Letos poprvé ale pořadatelé program rozdělili na dvě pódia, na nichž zahraje celkem jedenáct kapel. Kromě zmíněných skupin se návštěvníci můžou těšit například na metalový Škwor, staré známé punkové vtipálky Horkýže Slíže, progresivní skupiny Votchi a minus123 minut, formaci kolem herce Vojty Kotka Th!s, olomouckou nu-metalcore kapelu Sunset Trail, olomoucké progmetalisty Split Bearing a symphonic metalovou skupinu Sarkonia z Přerova.

Vstupenky na Bounty Rock Cafe Open Air lze zakoupit v předprodeji v sítích Ticketportal, Ticketstream a GoOut za zvýhodněných 799 korun. Na místě pak vstupenka bude stát 999 korun.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.