čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Velkolosinské svatojánské slavnosti přinesou tento víkend hudbu, program pro děti i přednášku

Tento víkend proběhne ve Velkých Losinách patnáctý ročník svatojánských slavností. Těšit se můžete na kapelu Jelen, ale také koncerty duchové hudby, florbalový turnaj nebo vyhlídku z kostelní věže.

Velkolosinské svatojánské slavnosti letos proběhnou od 23. do 25. června. V pátek je na programu koncert dechové hudby Postřelmovská muzika a také varhanní koncert Ondřeje Muchy v kostele sv. Jana Křtitele. Večer je také plný hudby, na víceúčelovém hřišti vystoupí Pangea – The Beatles Revival Band a v 10 hodin večer potom folková kapela Jelen.

Sobotní program bude zahájen ranní Mší svatou a v odpoledních hodinách zazpívá farní sbor Škrbeň a proběhne koncert Jaroslava Svěceného s harfou. Od 18 hodin zazní přednáška Dany Tiché – Misie na živo. V průběhu celého dne bude ve třech etapách umožněn výstup na kostelní věž s vyhlídkou, a to v 10:00, 12:30 a 22:00, vždy na hodinu a půl.

Neděle bude zahájena bohoslužbou. Od 10 do 17 hodin bude před základní školou a u kostela program pro děti i dospělé. Zejména děti se mohou těšit na kolotoč, nafukovací skluzavku, autíčka, malování na obličej nebo divadélko. Proběhne zde také šermířská výstava a jarmark. V tělocvičně základní školy se bude konat florbalový turnaj o svatojanské ceny. Nedělní večer a zakončení celého festivalu proběhne od 20 hodin na farské zahradě, návštěvníci se mohou těšit na ohňovou show.

Čtěte více:

Autoři | Foto iclosiny.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.