pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kordulka bude Moravu brázdit i o prázdninách. Jaký program chystá její kapitán Šimon Pelikán?

Plavby Olomouc už netrpělivě vyhlíží začátek prázdnin. Právě na toto období se totiž chystá pro místní obyvatele i turisty řada akcí, doprovodných programů a událostí.

Přístaviště (Šmeralova 12, Olomouc) ožije už 30. 6. 2017 událostí pro školáky: Přivítání prázdnin s odměnou za vysvědčení a odmění děti za školní úspěchy. Ty z nich, které s sebou přinesou vysvědčení se samými jedničkami, povozí OLOLOĎ Kordulka zadarmo. Děti s vyznamenáním dostanou na plavbě zdarma „námořnický drink“. Zkrátka nepřijdou samozřejmě ani děti s ne tak pěkným vysvědčením. Budou pro ně přichystány námořnické workshopy a loďka je povozí za snížené vstupné. Začátek akce je od 15.00 hod. (Slevy jsou určeny dětem na prvním stupni).

Ten stejný den, tedy 30. června, přivítáme prázdniny i akcí určenou starším školákům a  dospělým s názvem: Chyť si svou vlnu v přístavišti. Návštěvníky čeká první letošní venkovní promítání, a to surfařského dokumentu Chooce your wave. Dále chill out zóna, DJ  a  občerstvení. Budou si moci zdarma zapůjčit paddle boardy a povozit se na nich na řece. K dispozici jim bude zdarma k zapůjčení i grill. Začátek akce je v 19.00 hod.

Zhruba v půlce prázdnin čeká obyvatele města sportovně/kulturní akce na vodě. K zapůjčení bude několik nafukovacích vodních plavidel a přichystán bude i doprovodný program (doporučujeme sledovat naše stránky plavbyolomouc.cz, kde budeme zveřejňovat podrobnější informace).

Mimo výše zmíněné zůstává přístaviště během prázdnin otevřené (od 10.00 – 18.00,  út  –  ne). Návštěvníci se mohou svézt na OLOLODI Kordulce i OLOŠLAPU, nebo mohou obě tyto služby využít i k soukromým účelům kdykoliv během týdne v rámci celého dne, dle  domluvy.

Září sice není prázdninový měsíc, nicméně už nyní víme, že v jeho první půli proběhne další ročník festivalu Řeka má duši.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.