čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na víkendové oslavy života v Brodku u Přerova se chystají návštěvníci až z Venezuely

Třetí ročník festivalu ŽIVOT JE bude žít svým životem o víkendu 14.-16.7.2017 v obci Brodek u Přerova. Multižánrový festival si klade za cíl přítomné účastníky inspirovat a pobídnout k zamyšlení, že mohou svůj život žít o něco více naplno a šťastněji. Protože život je. Workshopy, filmy, přednášky, hudba, ranní jóga a program pro celou rodinu, který bude pro návštěvníky připraven, oživí areál fotbalového hřiště v Brodku u Přerova již příští víkend.

Život je. Festival pro radost - hlásá titulek na oficiálních stránkách samotného festivalu. Gro myšlenky akce popisuje jeho hlavní organizátorka Andrea Fleissigová, rodačka z Brodku u Přerova, slovy “Je to jednoduché. Mám kolem sebe plno lidí, kteří jsou šťastní a žijí naplno, cestují, dělají co je baví a podařilo se jim “vystoupit ze systému” a užívat života. No a pak jsou tací, co ještě neví jak na to. A tak mě napadlo je propojit. Letos navíc přijalo pozvání plno skvělých přátel a osobností z různých koutů světa, které potkávám na svých cestách životem.”

Festival si klade za cíl pozvednout kulturní život na venkově i koutky úst všech, kteří se tam setkají. K tomu slouží bohatě sestavený program, který bude v pátek 14.7. v 17 hodin zahájen workshopem na výrobu papírových přáníček tvůrčí firmou Papero Amo. Následuje “bublinování” s Miroslavem Peřinou, který netradiční cestou zahájí první blok přednášek. Následně pak bude hovořit dobrodruh Pavel Kadlíček, novinář Igor Dostál, životem tančící Jana Fedorčák - van Coppenolle, zakladatelka organizace “Pomáháme lidem na útěku” Zuzana Lenhartová či Lenka Grünbergová z Úřadu Vlády. Nebude chybět ani přednášející ze zahraničí - energií nabitý Gabriel Vivas Martinez, který dojede s návštěvníky oslavovat život až z daleké Venezuely. Po přednáškách se pak páteční večer ponese na filmových vlnách - návštěvníky čeká letní kino s několika krátkými studentskými filmy. Za vypíchnutí stojí například dokument Komedianti, který návštěvníky zavede do zákulisí cirkusu JOJO za svobodnou myslí rodilých komediantů.

Pozdrav Slunci, ranní jóga a společná snídaně v trávě od devíti hodin ráno otevřou v sobotu druhý den festivalu. Naváže druhý blok přednášek plný zajímavých osobností nejen z ČR. Nabídne povídání o inspiraci, ekologii, cestování, pomoci, harmonii, lásce, životě, vzestupech i pádech. Monika Ptáčníková z organizace Czechitas, Pavlína Pospíšilová ze ZE MĚ VESMÍRU, VEGE máma Denisa Janešíková, léčitelka Pavlína Jemelíková, zakladatel a majitel Sherpa ski school Petr Wagner, na léčebné kódy se zaměří Helena Baculová a o barvách se rozmluví i zakldatelka organizace Active Rainbow - řekyně Cathy Manousaki. Od tří hodin odpoledne pak vypukne hlavní část festivalu - kdy budou otevřeny všechny zóny - dětská, chill out, magická, kde budou probíhat různé workshopy - DIY lapače snů, masáže, léčebné kódy, tance, a mnohé další.

Workshop “Zamiluj se do svého těla s Katry” povede Lotyška Katrine, která poodhalí principy tvorby přání a vizualizací, skrze které lze zkoumat sám sebe a touhy transformovat ve skutečnost. Workshop žonglování, a ukázky moderního cikrusu a fireshow předvede Dario Tobakov z Maďarska. Zároveň se začne rozjíždět hlavní hudební stage, na které se od 15.30 v rytmech blues a instrumentálního rocku představí mladý kytarista Filip Vítů. Důležitou festivalovou myšlenkou je dát prostor i mladým a začínajícím umělcům. Jedním z nich je prostějovský písničkář Vili Heart, který šíří povědomí o důležitosti vnitřní svobody. Dále se představí v regionu velmi populární D.U.B. music či slepý zpěvák Martin Svátek, kterého ani ochuzení o jeden ze základních smyslů neodradil k chuti do života. Stejně jako loni do Brodku zavítá i posel dobrých zpráv MessanJah. Zlatým hřebem hudební části večera bude pak profesionální dávka rocku v podání rakouské kapely This Amity. Večer bude zakončen zažehnutím naděje v lepší zítřky, noční hrou a kruhem kolem ohně.

Po dynamickém a pestrém sobotním programu bude ten nedělní o něco poklidnější, areál se probudí opět ranním cvičením, léčebnými kruhy , snídaní v trávě, divadelním improvizačním workshopem pod taktovkou DS J.K.Tyl Brodek u Přerova a na závěr se všichni příznivci festivalu mohou těšit na překvapení v podobě barevného finále. Vzduch se promění v barvy duhy a společně se dovrší víkendová oslava života.

Po dobu celého festivalu si návštěvníci mohou přijít pro trochu odpočinku do chill zóny, pro inspiraci a lásku do magické zóny či pohyb do sportovní zóny, kde bude k dispozici ringo, frisbee a další. Děti mají možnost vyřádit se v dětském koutku a během speciálně pro ně připravených aktivit. Po celý víkend budou kromě skvělého kulturního zážitku na místě připraveny i gastronomické radosti, vegetariánské pochoutky, domácí cider či poctivé pivo z cest. Podpořeny budou menší rozvíjející se podniky. Akce probíhá pod záštitou starosty Brodek u Přerova a spolku VIVID, z. s.

Život je takový, jaký si ho uděláme. Život je hra. Život je tanec. Život je oslava. Život je. Proto (si) pojďme hrát, pojďme tancovat, pojďme slavit, pojďme žít!
 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.