sobota 20. dubna 2024 Marcela

KULTURA V OLOMOUCI: Žonglérská show u Terezské brány nebo stand-up v letním kině

V posledním měsíci ožívá čím dál více Letní kino Olomouc, které nabízí pravidelně promítání českých i zahraničních filmů. Tento týden můžete zhlédnout film Revival a ve středu se můžete dokonce pobavit stand-up vystoupením třech mladých slečen. Žonglérské vystoupení byste si taktéž neměli nechat ujít. V rámci Olomouckých kulturních prázdnin u Terezské brány vystoupí Cirkus Levitare.

Sobota 22. července

Šantovka Freestyle Jam - 13:00 (Galerie Šantovka)

V sobotu 22. července odstartuje devátý ročník tradičního Freestyle BMX závodu v Olomouci. A to přímo ve Freestyle parku Šantovka. K vidění budou nejlepší jezdci z celé Moravy. Více na www.jfshow.net

Neděle 23. července

Koncert - Astronautalis - 20:00 (Jazz Tibet Club)

Andy Bothwell je unikát. Nejen že oplývá výjimečným skladatelským talentem, ale je i skvělým performerem, ze kterého nejde spustit zrak. Jeho hudba čerpá to nejlepší z mnoha žánrů, aby v kombinaci s podmanivým vokálem vytvořila strhující skladby, které by se snadno mohly stát hity, kdyby se ovšem nepohyboval na hony daleko od komerční scény. Vstupné 250 Kč.

Úterý 25. července

Promítání - Revival - 21:30 (Letní kino Olomouc)

Smoke, to byli čeští Rolling Stones. Za nejasných okolností se ale v roce 1972 rozpadli a každý ze čtyř bývalých muzikantů se s údělem rockera ve výslužbě vyrovnal po svém. Každý z nich má teď za sebou svůj život a svůj vlastní příběh. A taky jejich pohnutky k oživení kapely Smoke jsou různé - peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, anebo se ještě jednou pořádně odvázat. 

Středa 26. července

Koko Comedy - 21:00 (Letní kino Olomouc)

A zase to letní kino. Tentokrát se však nejedná o promítání filmu, ale o vystoupení stand-up komiček. Koko Comedy - to jsou tři něžné blondýnky s ostrým humorem. Vstupné na stand-up je 100 Kč.

Čtvrtek 27. července

Žonglerská show - Cirkus Levitare - 16:00 (Terezská Brána)

Jako moderní žonglér se vám předvede Jan Hlavsa ve své živé žonglérské show. Setkáte se se spoustou humoru, ukázkami mnoha žonglérských disciplín, nebezpečným žonglováním s noži i pochodněmi a balancováním předmětů šokujících velikostí na performerově obličeji. Vystoupení Cirkus LeVitare je interaktivní a diváci jsou zapojováni dle situace. Akčnost vystoupení oslovuje dětské publikum, zatímco humor směřuje spíše k dospělejším a pozorným posluchačům a divákům.

Pátek 28. července

Hudebně poetický pořad Perlas Latinas - 20:00 (Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc)

V Divadle hudby 28. července vystoupí herec Tomáš Hanák a kytarista Petr Vít. S poetickým pořadem Perlas Latinas propojí prózu, poezii a hudbu latinskoamerických autorů. Hudební stránku projektu „Perlas latinas“ podpoří rovněž   uruguayský basista, violoncellista a hudební producent Andrés Ibarburu.

Foto FB Cirkus Levitare, Šantovka Freestyle Jam, FB Astronautalis, FB Letní kino Olomouc, FB Koko Comedy, Colores Flamencos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.