pátek 29. března 2024 Taťána

V Tereziánské zbrojnici ve čtvrtek vystoupí legendární kapela Stromboli

Další lahůdku připravila agentura BRC Promotion fanouškům kvalitní muziky v rámci programu Olomouckých kulturních prázdnin. Ve čtvrtek 17. srpna od 20 hodin zahraje na nádvoří Tereziánské zbrojnice česká rocková legenda, kapela Stromboli. Skupina kolem kytaristy Michala Pavlíčka a zpěvačky Báry Basikové v Olomouci vystoupí v původním složení.

„Po úspěšném koncertu kanadské skupiny Billy Talent, která je aktuálně v žánru punk rocku jednou z nejpopulárnějších formací na světě, chceme potěšit příznivce českého bigbítu. A Stromboli rozhodně patří k tomu nejlepšímu a nejnápaditějšímu, co český rock kdy nabídl,“ řekl Pavel Vysloužil z agentury BRC Promotion.

Když se Stromboli v polovině osmdesátých let na české rockové scéně objevila, bylo to naprosté zjevení. Michal Pavlíček kapelu poskládal ze samých znamenitých hudebníků - baskytarista Vladimír Guma Kulhánek, bubeník Klaudius Kryšpín, klávesistka Vendula Kašpárková, později basáci Jiří Veselý nebo Vilém Čok, ale hlavně zpěvačka s nenapodobitelným, mysteriózním hlasem Bára Basiková. Nahrávky Stromboli, ať už legendární dvojalbum z roku 1987 nebo o dva roky mladší deska Shutdown, patří do zlatého fondu českého bigbítu.

Jejich fúze jazzrocku, space rocku, nové vlny, ale taky metalových prvků posluchače přímo hypnotizovala. Tyto účinky má muzika Stromboli dodnes, o čemž svědčí například vyprodaný koncert v pražské O2 aréně při oslavě třicátin kapely před třemi lety.

Že to Stromboli pořád šlape, se můžete přesvědčit na nádvoří Tereziánské zbrojnice ve čtvrtek 17. srpna. Vstupenky v ceně 299 korun lze zakoupit v předprodeji v sítích TicketPortal, GoOut, v infocentru olomoucké radnice nebo v Bounty Rock Café. V prodeji budou také přímo na místě.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.