pátek 29. března 2024 Taťána

Divadlo Tramtarie vydává historicky první hudební cédéčko. Jsou na něm písně z Nahatého Shakespeara

Vůbec poprvé v historii vydává Divadlo Tramtarie vlastní cédéčko se soundtrackem k inscenaci. Objeví se na něm písničky z oblíbené komedie Kabaret nahatý Shakespeare, která už dva roky baví diváky nejen v Olomouci a nyní ji čeká 80. repríza. Nové cd divadlo poprvé představí v rámci Olomouckého shakespearovského léta, které se koná 22. až 24. srpna od 19 hodin na Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého Olomouc.

Zbrusu nové cd s názvem Soundtrack k inscenaci Kabaret nahatý Shakespeare bude obsahovat čtyři písničky zpívané herci Divadla Tramtarie, které mohou diváci slyšet v Kabaretu nahatý Shakespeare. Jde o inscenaci v režii Jiřího Trnky, která láme divácké rekordy, za necelé dva roky ji vidělo 4600 diváků v Olomouci a dalších téměř 5 tisíc po celé republice. V srpnu ji čeká 80. repríza, viděli ji diváci například na Letní filmové škole v Uherském Hradišti, ale i v rumunské Bukurešti.

Texty písní pocházejí z pera uměleckého šéfa divadla Vladislava Kracíka. Na cd zpívají všichni aktéři inscenace : Bořek Joura, Martin Dědoch, Petra Konev Čiháková, Jana Posníková a Václav Stojan. Na cd zazní úvodní písnička Kabaretu Shaky, Shaky, nebude chybět Píseň pro Ann ani Literární rajc. Vrcholem cd je závěrečná skladba Othello, ve které se odvypráví celá tragédie Othello, ovšem v rapové úpravě.

Velmi často se nás diváci ptají, jestli je možné někde písničky z Kabaretu sehnat, tak jsme se rozhodli, že je nahrajeme na cd a vydáme. Máme z toho velkou radost, je to zase něco nového,  cd tvoříme vůbec poprvé," řekla ředitelka Divadla Tramtarie, Petra Němečková.

Na vzniku cd se podílel mistr zvuku Divadla Tramtarie Rikki Beran ve svém nahrávacím studiu Palba, Příkazy, hudbu pro inscenaci i cd vytvořil zavedený olomoucký hudebník Martin Peřina. Grafický design zpracovala Markéta Rosendorfová.

CD se soundtrackem vyjde v limitované edici k příležitosti 80. reprízy Kabaretu nahatý Shakespeare. Ta se uskuteční ve čtvrtek 24.8. v 19 hodin v open air verzi v rámci Olomouckého shakespearovského léta na Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého, tedy na Parkán Konvitku.

CD představíme divákům hned první den festivalu tedy už v úterý 22. srpna po večerní produkci Herců Na ležáka. Jde o vtipné stand-up výstupy na aktuální téma, které si pro diváky připravili herci Divadla Tramtarie i Moravského divadla. Téma letošního open air představení je Můj Shakespeare," dodala Něměčková.

Nové cd bude tedy poprvé v prodeji v na letním festivalu ve dnech 22.-24.8., vždy po představení za symbolických 100 Kč.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.