úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hortus Magicus vás přenese do dob císaře Leopolda. Zhlédnete barokní ohňostroj i jezdecká představení

PR článek

Návštěvníci festivalu Horcus Magicus, který se koná 2. a 3. září v kroměřížské Květné zahradě, budou mít jedinečnou možnost vydat se časem do druhé poloviny 17. století. Na účastníky čeká dobová hudba, tanec, divadelní představení, speciální barokní ohňostroj a jezdecká představení.

Pokud zavítáte do Květné zahrady, tak vás pohltí atmosféra doby, kdy mezi sebou soupeřili na kulturním poli rakouský císař Leopold I. a francouzský panovník Ludvík XIV. Právě doba vlády císaře a také hudebního skladatele Leopolda I. je epochou rozkvětu divadla. „Druhá polovina sedmnáctého století zásadně ovlivnila umělecké smýšlení v zemích náležejících pod vládu Habsburků, což se promítne také do letošního programu festivalu Hortus Magicus. Zážitek z netradičního festivalu umocňuje prostředí nedávno rekonstruované Květné zahrady, jedné z památek UNESCO,“ uvedla dramaturgyně festivalu Kateřina Fajtlová.

Diváci se mohou těšit na hudebnědramatické představení Festa di Sua Maesta Caesarea Leopoldo (Slavnost jeho císařské milosti Leopolda I.) vytvořené speciálně pro tento festival.

Na nejmenší návštěvníky festivalu čekají hry, soutěže a těšit se mohou také na oblíbené pohádky a tvůrčí dílničky. „O zábavu dětských diváků se postará Kejklířské divadlo z Doudleb se svou Velkou cirkusovou pohádkou. Oba dva festivalové dny pak protkne storytelling, v Česku ještě ne zcela běžný divadelní žánr. Skupina vypravěčů divákům nabídne příběhy z Ovidiových Proměn, tak často zpracovávaných i v umění vysoké dvorské kultury,“ podotkla Fajtlová.

Po oba dny se návštěvníci festivalu Hortus Magicus mohou těšit na koňská taneční vystoupení. Tato představení volně navazují na výstavu Koně v piškotech, která je k vidění v kroměřížském zámku a představuje návštěvníkům obrazovou a grafickou dokumentaci slavností 17. století s přepychovými kulisami barokního spektáklu. Návštěvníci festivalu Hortus Magicus mají vstup na výstavu a do Zámecké obrazárny zdarma.

Podrobný program naleznete na www.hortusmagicus.cz

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.