pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Olomouci se uskutečnil první ročník filmového festivalu Kralinale. Hvězdou byl herec Leoš Noha

Uplynulý víkend 18. – 20. 8. 2017 se v prostorech olomouckého S Klubu a v jeho blízkém okolí konal první ročník nového filmového festivalu Kralinale, který se uskutečnil za finanční podpory Olomouckého kraje a podpory Statutárního města Olomouce. Festivalu se mimo jiné zúčastnil primátor Statutárního města Olomouc, jenž ho slavnostně zahájil svým úvodním slovem a přípitkem. K této příležitosti si nenechal ujít páteční venkovní promítání filmu Casablanca. Kdo přišel, mohl navíc potkat patrona festivalu – herce Leoše Nohu.

Návštěvníci festivalu během tří dnů zhlédli celkem dvanáct nadupaných filmů, mohli si užít koncert olomoucké kapely Dirty Old Dogs, poslechnout si přednášku o životě Kardinála Berana nebo vidět dechberoucí akrobatické vystoupení Cirk Atum či ukázku Pole Dance olomouckého tanečního studia Tancelář.

 „Počasí nám příliš nepřálo, byli jsme nuceni přesunout některá venkovní promítání dovnitř do klubu, ale jinak se festival vydařil,“ pochvaloval si hlavní organizátor festivalu Roman Štěpánek. Festival byl plný zážitků, zábavy a potěšil oko snad každého filmového fanouška. Titul „nejvyšší návštěvnosti“ získalo nedělní večerní promítání filmu Potomci lidí, které takto uzavřelo první ročník festivalu.

„Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se podíleli a zúčastnili tohoto startovacího ročníku a již se moc těšíme na příští rok – na ještě nadupanější a zajímavější Kralinale,“ vzkazují všem organizátoři.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.