sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucké shakespearovské léto navštívilo bezmála tisíc lidí

Téměř tisíc diváků navštívilo třídenní Olomoucké shakespearovské léto, které pořádalo Divadlo Tramtarie Olomouc v krásném prostředí Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého. Během festivalu odehrálo Divadlo Tramtarie 80. reprízu svého velkého hitu Kabaret nahatý Shakespeare, pokřtilo cédéčko se soundtrackem k inscenaci a uvedlo také stand-up výstupy Herci Na ležáka.

Letní festival pod širým nebem se konal 22.-24. srpna, oproti loňskému ročníku změnil místo konání, nádvoří olomoucké radnice kvůli jeho rekonstrukci nahradil Parkán Uměleckého centra Univerzity Palackého.

Parkán se nakonec ukázal jako nejlepší možná volba, je prostornější než nádvoří radnice, mohlo tak přijít víc diváků. Navíc je to místo plné zeleně, zasazené do magických kulis bývalého jezuitského konviktu, takže atmosféra byla úžasná," řekla Petra Němečková, ředitelka Divadla Tramtarie.

První festivalový večer ovládli se svými stand-up výstupy Herci Na ležáka. Herci z Divadla Tramtarie i z Moravského divadla předvedli zaplněnému Parkánu své výstupy na téma Můj Shakespeare. Během následujících dvou večerů zahrálo Divadlo Tramtarie oblíbený divácký hit Kabaret nahatý Shakespeare, poslední večer vyšel na 80. reprízu. K jejímu výročí vydalo Divadlo Tramtarie cédéčko se soundtrackem k inscenaci. N cd zazní všechny písničky, které diváci slyšeli v Kabaretu nahatý Shakespeare. CD slavnostně pokřtil primátor statutárního města Olomouce Antonín Staněk.

Celý festival se vydařil, zaplněný Parkán nám udělal velkou radost, atmosféra byla skvělá, uvolněná, všichni se výborně bavili. První představení Kabaretu nahatý Shakespeara sklidilo potlesk vestoje a běžně se tleskalo i během produkce,“ shrnula letošní festival Němečková.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.