čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Moravské divadlo v Olomouci zahájí tuto neděli svou sezonu

Moravské divadlo otevře novou sezonu tradičně galavečerem, na kterém nebudou chybět ukázky představení z minulé i nadcházející sezony. Součástí večera bude také ocenění nejlepších uměleckých výkonů.

Přepněte na divadlo

Galavečer se bude odvíjet od sloganu Přepněte na divadlo, které je mottem nadcházející sezony. „Hlavní náplní večera bude předávání cen, chybět nebudou ani ukázky loňské sezony a také to, co nás čeká v sezoně nadcházející. Pokusíme se zároveň divákům vysvětlit, že je zajímavé někdy strávit večer v divadle než u televize," uvedl režisér galavečera a umělecký šéf činohry Roman Vencl.

Ocenění za nejlepší umělecký výkon

 Moderování večera se ujmou nejmladší členové činoherního souboru Daniela Krahulcová a Marek Pešl. Kromě ukázek z inscenací uvedených v předchozí sezoně, jako jsou balety Don Quijote a Othello či opereta Země úsměvů, nabídne slavnostní večer i ochutnávky z připravovaných hudebních titulů Ernani či Don Pasquale. Tradiční součástí slavnostního zahájení sezony bude i ocenění nejlepších uměleckých výkonů sezony předchozí. Mezi herci, zpěváky a tanečníky vybírají umělečtí šéfové jednotlivých souborů a ředitel divadla.

Nová podoba divadla

Moravské divadlo se zároveň divákům poprvé představí v nové podobě po rozsáhlé rekonstrukci, která trvala po celé prázdniny. Změnila se zejména podoba hlediště. Úpravy se zaměřily také na zázemí orchestřiště a vylepšení akustiky. Náklady přišly zhruba na 15 milionů korun. „Došlo ke znatelné změně k lepšímu a to díky čalounění, tapetám a novým sedadlům. Oproti těm předchozím sedačkám jde nyní opravdu o pohodlná křesla, diváci to jistě ocení. Divákům nabídneme luxusní hlediště," uvedl ředitel divadla Pavel Hekela.

Premiéry v nové sezoně 

 V nadcházející sezoně divadlo nabídne svým návštěvníkům stejně jako loni 12 premiér, z toho jednu pohádku. Mezi tituly je například Cyrano z Bergeracu, Zkrocení zlé ženy či muzikál Zvonokosy. Činohra zahájí sezonu moderní komedií Vzpoura nevěst.

Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.