čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olivy slaví 10 let. Pořádají minifestival plný improvizace, hudby i slam poetry

Skupina O.Li.V.Y. aneb Olomoucká Liga V Ymprovizaci působí na divadelní scéně už desátým rokem, a proto chystá pro všechny své fanoušky jednodenní festival. Na něm samozřejmě nebude chybět improvizace, ale kromě ní si přichystaly také slam poetry a koncert.

V sobotu 30. září proběhne na parkánu Konviktu oslava desátého výročí skupiny O.Li.V.Y. Od 14 hodiny bude pro návštěvníky připraven zábavný a pestrý program. Jako první proběhne klasický a divácky velmi oblíbený divadelní zápas. Na pódiu se kromě improvizátorů představí také olomoucká jazzovo-elektronická skupina Blue Apple, která loni pokřtila své první album Hidden Shores.

Po hudebním programu bude následovat slam poetry, autorský přednes poezie, který má hodně blízko k divadelní improvizaci, protože báseň může být složena až ve chvíli, kdy se přednáší, a hlavním cílem je samozřejmě bavit diváka. S olomouckou improvizací je právě slam poetry pevně spojeno. „První veřejné vystoupení Oliv se před lety konalo právě na regionálním kvalifikačním kole slam poetry v Olomouci, naši členové se navíc tomuto formátu sami aktivně věnují,“ vysvětluje člen souboru Daniel Kunz.

V rámci oslav bude představen také unikátní formát Immprogame, který se tak v Olomouci odehraje úplně poprvé. Jedná se o divadelní show, která je pojata ve stylu deskové hry, v níž jsou hráči figurkami na hracím poli. O tématech a vítězstvích budou jak vždy rozhodovat sami diváci.

Závěr sobotního odpoledne bude patřit spřátelené hudební skupině 4Dogs z Valašského Meziříčí. Její členové jsou také aktivními improvizátory. Návštěvníky čeká především neopakovatelný zážitek, protože co vznikne při improvizaci jednou, už nikdy podruhé k vidění nebude. A kromě improvizace, slam poetry a hudby bude pro diváky přichystáno také občerstvení.

Akce se koná v šapitó na parkánu do večerních hodin, v případě nepříznivého počasí se program přesune do vnitřních prostor Konviktu. „Oslava k desátému výročí je určena pro naše diváky, přátele, ale i ty, kteří se s improvizací ještě nikdy nesetkali. Chceme si užít poslední zářijový den se vší parádou,“ uvedla za soubor Iva Najďonovová.

Vstupenky na akci je možné zakoupit v UPointu, v domě U Černého psa na Horním náměstí a také v hospůdce Klid v ruchu v areálu Letního kina, a to každou středu od 17 do 20 hodin.

Autoři | Foto Archiv O.Li.V.Y.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.