pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucké Divadlo Tramtarie získalo milion korun na opravu zázemí

Zcela nové zázemí čeká nadcházející sezonu návštěvníky olomouckého Divadla Tramtarie. Diváci se mohou těšit na nové hlediště, sedačky i klimatizaci. Na úpravy získalo divadlo od radnice téměř milion korun. Dosavadní zázemí již bylo nevyhovující, návštěvníky trápil hluk i vedro. Opravy se stihnou dokončit do konce srpna. Svou novou sezonu startuje divadlo v polovině září.

"Prostor v tuto chvíli už byl totálně nevyhovující. Činnost Tramtarie je přitom již nyní zcela profesionální, máme pořád plný sál. Prostor však zůstává ve stavu z roku 2006, kdy jsme si svépomocí vybudovali všechno od pódia až po zvukovou kabinu. Renovace už byla opravdu nutná," řekla dnes ředitelka divadla Petra Němečková.
   

Divadlo se dosud potýkalo především s tím, že v sále bylo kvůli chybějící klimatizaci nedýchatelno a diváci měli ze starých sedaček špatný výhled. "Nyní je zde nové hlediště vyrobené přímo na míru divadla, kde každá divácká řada je odstupňována tak, aby diváci dobře viděli na jeviště. Pořízeny byly také nové sedačky v klasickém divadelním stylu," podotkla Němečková. Kapacita sálu zůstává stejná, tedy 70 míst.
   

V divadle také přibudou tři nové klimatizační jednotky, které návštěvníkům zpříjemní pobyt v zaplněném sálu. Obnovy se za peníze města dočká i technické zázemí scény. Chystá se výměna dosluhujících reflektorů i odhlučnění oken a podlah. Novinkou bude i možnost objednat si vstupenky on-line.
   

Nezávislé divadlo vstoupí v září do 11. sezony. Zahájí ji 19. září uvedením Čapkovy inscenace R.U.R. Na konci září uvede svou první premiéru v sezoně, pohádku Hugo z hor. Dohromady členové souboru nabídnou divákům v nadcházející sezoně pět nových her včetně premiéry inscenace Psycho v režii Hany Mikoláškové. V minulé sezoně uvedla Tramtarie celkem 297 představení, 90 na své domácí olomoucké scéně ve Slovanském domě a 207 na výjezdních představeních po celé republice.
   

Divadlo Tramtarie je nezávislé profesionální divadlo, které vzniklo v roce 2005. Od roku 2006 sídlí ve Slovanském domě v centru Olomouce.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.