pátek 29. března 2024 Taťána

KULTURNÍ PŘEHLED: Jarmark v čokoládovně, nesmrtelná Partička i cestovatelská přednáška

Slunečný víkend si můžete užít na jarmarku v Troubelicích. Během týdne vás pobaví legendární Pratička a na koncertě Davida Deyla si připomenete muzikálové písně. Pokud máte rádi cestování, tak určitě zajděte na přednášku o Indii, pokud historii, tak na výstavu.

Sobota 14. 10.

Jarmark v čokoládovně Troubelice

Čokoládovna Troubelice, 10:00

Další, v pořadí již šestý, jarmark v Čokoládovně Troubelice proběhne už zítra. Přijďte nasát podzimní atmosféru na „čokoládový“ statek. Opět se můžete těšit na výběr toho nejlepšího z našeho kraje. Nebudou chybět prodejní stánky s regionálními dobrotami, přírodní kosmetikou a dalšími zajímavými výrobky. A na děti čeká dětský koutek a tvořivé dílničky, které zajistí Pradědovo dětské muzeum Bludov. Zajištěno je i bohaté občerstvení. Tentokrát pro Vás bude vařit tým čokoládovny Troubelice.

Neděle 15. 10.

Dáma s Kaméliemi

Moravské divadlo Olomouc, 14:30

Baletní představení podle světového románu Alexandra Dumase zahrají v neděli v Moravském divadle. Příběh o kurtizáně vykoupené láskou a smrtí je ztvárněn na pozadí geniální hudby Segeje Rachmaninova a Frederika Chopina.

Pondělí 16. 10.

Partička

Hranice, Sportovní centrum Naparia, 20:00

Oblíbená televizní improvizační show se ukáže v Hranicích v nové sestavě. Na prknech zahrají Michal Suchánek, Igor Chmela, Richard Genzer a Jakub Kohák. Celou show bude moderovat Michal Novotný a hudebně ji doladí Marian Čurko. Možná se objeví i nějaký ten host. O čem se bude hrát můžete rozhodnout i vy.

Úterý 17. 10.

David Deyl: Melodie mého srdce

Městský dům Přerov, 19:00

V úterý proběhne v Přerově koncert, během kterého zazní nekrásnější a nejznámější melodie ze světových muzikálů jako je Drákula, West Side Story, Bídníci, Fantom opery a mnoha dalších. Všechny osobně vybíral populární český zpěvák a skladatel David Deyl. Nádherné orchestrace připravil společně se svým dvorním arangerem Davidem Solařem, který patří mezi evropskou špičku v instrumentaci a orchestraci. Za piáno usedne fenomenální Václav Krahulík, který s Davidem úzce spolupracuje na všech projektech a celý koncert bude za doprovodu obdivuhodného Epoque Quartetu.

Středa 18. 10.

Indie: Těžko uvěřitelná země

Flashwall, Olomouc, 18:30

Ať už jste si o Indii mysleli cokoliv, rychle vás vyvede z omylu. Kromě chilli vládnou zemi chaosu především klaksony a boj o holou existenci. Přežijí jen neustále smlouvající jedinci, kteří si příliš nepotrpí na hygienu. Indie je zkrátka ultimátní cestovatelská zkušenost ostrá jako kuřecí kari den po konzumaci. A vše o ní vám prozradí Kuba Venglář.

Čtvrtek 19. 10.

Olomoucká synagoga (1897 -1939)

Arcidiézní muzeum Olomouc

Ve čtvrtek bude zahájena výstava, která v rámci Dnů židovské kultury připomene historii synagogy, která přes čtyřicet let stála na dnešním Palachově náměstí v centru města. Vystavěna byla podle návrhu vídeňského architekta Jacoba Gartnera a během své existence sloužila místí židovské obci. Těsně před začátkem Druhé světové války byla vypálena olomouckými fašisty.

Pátek 20. 10.

4TET

Kino Metropol, Olomouc, 19:00

Legendární vokální kvarteto se vrací do Olomouce. Jiří Korn společně s Jiřím Škorpíkem, Dušanem Kollárem a Davidem Uličníkem předvedou novou verzi programu, která měla premiéru v září 2015. Nechte se nadchnout zpívajícími a tančícími elegány v buřinkách.

Foto pixabay.com; moravskedivadlo.cz; smetanuvdum.cz; daviddeyl.cz; kulturniportal.cz; zahorami.cz;

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.