pátek 29. března 2024 Taťána

KULTURNÍ PŘEHLED: V neděli na výstavu vláčků, v týdnu pak na koncert, na film či do divadla

Na chladné počasí je návštěva výstavy jako dělaná. A když se jedná o vláčky, potěší rozhodně nejen děti. V neděli a ve středu se pak můžete rozehřát smíchem v divadle a v úterý zase na nevšední maďarské komedii. Koncertovat přijedou do Olomouce tajemní skotští Hidden Orchestra.

Sobota 25. 11.

Výstava vláčků

Výstaviště Flora Olomouc, 9:00

V sobotu začíná na Floře výstava vláčků, které potěší nejen děti, ale i dospělé. V pavilonu E budou v provozu funkční kolejiště s délkou přes 35 metrů, které napodobuje provoz na skutečné trati s několika stanicemi postavenými podle skutečných vzorů z naší republiky. K vidění je toho mnohem víc a ty nejhodnější děti si mohou vyzkoušet ovládání vláčku přes tablet.

Neděle 26. 11.

Kvartet

Reduta, Olomouc, 19:00

Kvartet je laskavá  komedie z hudebního  prostředí, jejímž autorem je oscarový scénárista Ronald Harwood. Vznikla jako divadelní hra, ale byl podle ní natočený také stejnojmenný film v režii Dustina Hoffmana. Můžete se těšit na porci britského humoru a také Rudolfa Hrušínského či Veroniku Freimanovou v hlavních rolích.

Pondělí 27. 11.

Hidden Orchestra

Jazz Tibet Club, Olomouc, 20:00

Skotské uskupení Hidden Orchestra vystoupí v Olomouci. Jsou žánrově nezařaditelní, tajemní a hlavně nenapodobitelní. Pohybují se někde mezi jazzem a post-rockem a jejich hudba bývá někdy označována jako ideální soundtrack k nočním procházkám, k čemuž svádí název jejich osm let starého debutu Night Walks.

Úterý 28. 11.

Líza, liščí víla

Bluesbar GARCH, Olomouc, 20:30

Maďarský film z předloňského roku se bude promítat v Bluesbaru GARCH.  Tato hravá černá komedie vypráví o životě nesmělé zdravotní sestry Lízy. Ta touží po lásce, ale její nápadník vždycky nějak zemře. Proto si Líza myslí, že je liščím démonem, který vysává duše z mužů. Jenže vše se jednou změní.

Středa 29. 11.

Woody Allen: Central Park West

Divadlo hudby, Olomouc, 19:00

Partnerský pětiúhelník v podání Moravského divadla. Brilantní komedie pod režijním vedením Romana Vencla a Michaely Doležalové přináší kromě humoru také ponaučení. A to o mužích středního věku, o nejlepších kamarádkách a o tom, že k psychologům by měli chodit hlavně psychologové.

Čtvrtek 30. 11.

Snow Film Fest

Umělecké centrum UPOL, Olomouc, 18:30

Celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a dalších zimních radovánkách. Tento festival je bratrský festival Expediční kamery a největší svého druhu u nás. Letos vám představí snímky Obyčajní chlapci, Výstup na Link Sar, Dog Power a další.

Pátek 1. 12.

O5 a Radeček / UDG / Pokáč

Kulturní dům, Zábřeh, 19:30

Dvě spřízněné hudební kapely a jeden výrazný písničkář spojili síly a vyráží na společné podzimní Rivalové tour. Šumperští hitmakeři O5 a Radeček vám společně s UDG předvedou, proč patří mezi špičku české klubové scény. Večer doplní folk-popový Pokáč, který bývá označován za nejtalentovanějšího mladého textaře současnosti.

Autoři | Foto ceskaskalice.cz; bezzabradli.cz; muzikus.cz; straight.com; moravskedivadlo.cz; denik.cz; o5.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.