pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Skoro třicet tisíc korun přinesl dětem z P-centra pračlovíček z Divadla Tramtarie

28 083 korun předalo Divadlo Tramtarie olomouckému P-centru v rámci projektu Pomáhejme s Tramtarií. V sobotu 17. února uspořádalo divadlo pohádkovou sobotu v Kině Metropol, kde zahrálo oblíbenou pohádku O pračlovíčkovi a dětem nabídlo i další doprovodný program. Akci si nenechalo ujít 361 návštěvníků. Téměř jedna čtvrtina vstupenek byla zdarma věnovaná klientkám P-centra nebo například olomouckému Klokánku.

V rámci pohádkové soboty Divadlo Tramtarie odehrálo jubilejní pětistou reprízu pohádky O pračlovíčkovi. Kromě pohádky si děti užily také výtvarné dílničky, ve kterých si mohly vyrobit postavičky z pohádky, ve fotokoutku se mohly vyfotit přímo s Pračlovíčkem a nechybělo ani oblíbené malování na obličej.

„Sami pro divadlo často žádáme pomoc od sponzorů a dárců  a protože jsme to chtěli nějakým způsobem vrátit, vymysleli jsme projekt Pomáhejme s Tramtarií. Tohle je třetí akce, kterou jsme v rámci projektu uspořádali a jsem nadšená tím, kolik rodičů s dětmi do Metropolu dorazilo. 360 návštěvníků je skvělý počet, který jen potvrzuje, že takové akce má smysl dělat,“ řekla ředitelka olomouckého Divadla Tramtarie Petra Němečková.

Projekt Pomáhejme s Tramtarií spustilo Divadlo Tramtarie v roce 2016, kdy vydalo kalendář na podporu Psího útulku v Olomouci. V roce 2017 pak uspořádalo Benefiční koncert na podporu paní Blanky Novákové a jejího syna Matýska. Další akcí, kterou v rámci projektu Tramtarie pořádala, byl Pračlovíček pro P-centrum - pohádková sobota. Tady se jako partner zapojilo i Kino Metropol, které poskytlo prostor zdarma.

„Představení bylo opravdu skvělé, bavili se děti i dospělí. Líbily se mi reakce dětí, byly spontánní  a bylo hezké sledovat, jak se do Pračlovíčkova příběhu ponořily. Výtěžek přesahující 28 000 korun nás opravdu potěšil. Použijeme jej na zajištění pravidelného kontaktu s terapeuty nebo třeba doučování pro děti a jejich rodiče. Pomůže také dětem, které zažily šikanu. Naši kolegové vyjíždějí do škol a pomáhají tam dětem se šikanou se vyrovnat a také, spolu s učiteli, přenastavit klima ve třídě tak, aby se situace už neopakovala,“ řekla ředitelka P-centra Dagmar Krutilová.

Při benefičním představení a doprovodných výtvarných dílnách pomáhala i řada dobrovolníků. „Těší mě, že jsem mohla pomáhat při tak užitečné akci. Malovala jsem dětem na obličej, moc se jim to líbilo. Krásné bylo, jak se vždy rozesmály, když se na závěr podívaly do zrcadla," zhodnotila akci dobrovolnice Romana.

Pohádku O pračlovíčkovi hraje Tramtarie už osm let a je stále jednou z nejpopulárnějších pohádek z repertoáru divadla. Má za sebou i spoustu úspěchů, mimo jiné získala Cenu diváků na festivalu Dítě v Dlouhé Praha a reprezentovala Českou republiku na zájezdech v Lucembursku, Belgii a Německu.

Tisková zpráva

Štítky divadlo, benefice, charita, Tramtarie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.