čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Chantel McGregor míří do Olomouce, vystoupí zítra v Bounty Rock Cafe

Už zítra 4.11.2014 ve 20,00 hod vystoupí v olomouckém Bounty Rock Cafe hvězda nastupující bluesové generace oceněná řadou prestižní cen - britská kytaristka a zpěvačka Chantel McGregor.

CHANTEL McGREGOR (UK)


Chantel McGregor je mladá britská dáma, kterou již v raném dětství uchvátil nástroj, jehož elektrifikovaná verze bývá doménou spíše mužské části naší populace. Kytara a ještě k tomu bluesová. A protože zjistila, že více pozornosti získá, když si ke hraní bude i zpívat, dala se na studium hry na kytaru, zpěvu a kompozice na Rock Leeds College of Music. Školu hravě zvládla s několika vyznamenáními a vrhla se na klubová vystupování. Její postupné krůčky jsou zdokumentovány na YouTubu: od hraní v malých klubech, barech v roce 2007 až po prestižní sály, haly a festivaly dnes. Její repertoár se postupně vyvíjí od bluesových standardů, cover verzí současnějších blues rockových kompozic až k vlastnímu repertoáru, který je zaznamenán na jejím zatím jediném albu z roku 2011 „Like No Other“. To obsahuje rozmanitou kolekci písní od popu přes tvrdší rock až k její tradiční blues rockové jistotě – skladby Help Me (Sonny Boy Williamson) a Daydream (Robin Trower). Mladou umělkyni dnes doprovází hřmotná rytmická sekce ve složení Keith McParthling na bicí a Richard Ritchie na basu.

Výsledky British Blues Awards založené na hlasování fanoušků hovoří za vše: 2011 – 1. místo v kategorii mladý umělec
2012 – 1. místo v kategorii zpěvačka
2013 – 1. místo v kategorii zpěvačka, 1. místo v kategorii kytarista
2014 – 1. místo v kategorii kytarista

Co na to odborníci?
Představte si techniku a tón, jako má Robin Trower, cit jako Bonnie Raitt, vliv Jimi Hendrixe, energii jako Joe Bonamassa a intensitu jako Walter Trout, to vše v jednom. Chantel je ve své vlasti považována za jednoho z nejvýraznějších rock bluesových kytaristů. Prezentuje hudbu pro novou generaci hranou hudebnicí, které byla do vínku dána bezmezná virtuosita opepřená buřičskou kytarou a olemovaná chvilkami duševní pohody, elegance a ladnosti.

V současné době Chantel připravuje svoje druhé album. Podrobné komentáře k jednotlivým fázím nahrávání mohou fanoušci sledovat na Twitteru. Dá se předpokládat, návštěvníci dvou koncertů v ČR uslyší alespoň část nových kompozic.

http://chantelmcgregor.com/

Jam Chantel a Joe Bonamassa v roce 2007
http://www.youtube.com/watch?v=U6dUJPubNdI

Poslední verze Help Me z roku 2014
http://www.youtube.com/watch?v=CbsbuyKPzNY

Něžnější tvář Chantel
http://www.youtube.com/watch?v=YKUV4QnR7Ls

 

 

více na http://bountyrockcafe.cz/

vstupné: 450 Kč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.