úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Do Olomouce dorazí gospelový soubor z USA

V neděli 14. prosince v 16 hodin zažije Olomouc velkou gospelovou událost. Z kolébky jazzu a gospelu, z amerického Washingtonu, sem totiž zavítá jeden z nejtalentovanějších gospelových zpěváků světa – slavný Roderick Giles.

Se svým souborem GRACE zpestří Olomoučanům vánoční čas a nabídne nezapomenutelný koncert v prostorách kostela Panny Marie Sněžné. Koncert se uskuteční pod záštitou Ing. Mariana Jurečky, ministra zemědělství.

Olomoucký koncert je součástí tradičního turné vyslanců černé Ameriky, gospelových zpěváků, které pořádá společnost Pragokoncert pod názvem Gospelové Vánoce letos již počtrnácté. Roderick Giles & Grace mají skutečnou vášeň pro zpěv, slouží hudbě, která přináší naději, lásku, klid a radost pro všechny. A do Olomouce, která má dlouhou gospelovou tradici, se tato sestava skvěle hodí,“ uvedla za olomoucké organizátory Kristina Vavríková.

GRACE je soubor talentovaných zpěváků, který Roderick Giles zformoval jako svůj výraz kvalitní, čisté, vokální hudby. Soubor koncertoval na mnoha významných místech, jako je The White House, The U.S. Capitol, The Kennedy Center, The Washington Convention Center apod. Kromě Olomouce letos navštíví i další česká a moravská města..
Roderick Giles & Grace vystupuje v tomto složení:

• Roderick Giles (tenor)
• VaShawn Sampson (piano)
• Nischka Higginbotham (alto)
• April Archer (soprano)
• Crystal Brooks (soprano)
• Jeremiah Hicks (tenor)


 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.