čtvrtek 28. března 2024 Soňa

SZIDI TOBIAS & BAND přijíždí do Olomouce

Známá herečka a zpěvačka se slovenskými kořeny - Szidi Tobias přijede již 1.12.2014 do Divadla na Šantovce v Olomouci. V 19,00 hod se zde uskuteční její koncert plný pozitivní energie a oblíbených písní jako Na hotelu v Olomouci.

Szidi je kritiky označovaná za druhou dámu českého šansonu. Má za sebou pět sólových alb, mezi nimi i jedno zlaté. Její písně jsou plné citu, upřímnosti a radosti. Koncertní vystoupení tvoří průřez ze všech dosud vydaných desek. Zazní např. Na hotelu v Olomouci, Milovaná, Zem ze dna světa čerpá síly a mnoho dalších.

Szidi Tobias se narodila v překrásném městečku Kráľovský Chlmec v rodině železničářů. V životě vystřídala několik zaměstnání, pracovala jako dělnice, v městské knihovně i v divadle jako nápověda.

Její studium herectví ji však pohltilo a začala se naplno věnovat tomuto oboru. Už v době svých studií hostovala ve Slovenském národním divadle. Je členkou souboru Divadla Astorka Korzo’90 v Bratislavě, kde si zahrála například v Goldoniho komedii Sluha dvou pánů, v dramatizaci Dostojevského románu Zločin a trest nebo v Dumasově hře Hřbitov slonů a v dalších.

Kromě herectví se věnuje také zpěvu, její osobitý vklad do světa slovenského i českého šansonu je nepřehlédnutelný. Doposud nahrála čtyři alba: Divý mak (2001), Punto Fijo (2003), Pod obojím (2008) a Do vetra (2010). Spolupracuje také na hudebních projektech české autorské dvojice Hapka-Horáček.

Více informací: www.divadlonasantovce.cz

Autor: L.Behingerová

Foto: www.divadlonasantovce.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.