sobota 20. dubna 2024 Marcela

Víte, kdo je Rainbow nebo Hipster?

Včera měl na ČT2 svou premiéru první z řadu šestnácti dokumentů série Kmeny a to ten, který představuje subkulturu pankáčů. Exkluzivní předpremiéra se ve stejný den odehrála v olomouckém Scube a Drbna byla u toho. Zaplněný sál přivítal tvůrce myšlenky Vladimír 518 a to společně s režisérem dvou promítaných dílů série Janem Látalem.

Mohli jsme tak poznat komunitu neohippies neboli rainbow, jak si sami říkají a hipsterů čili novodobých bořičů masové kultury, ze kterých se paradoxně v současné době stala módní vlna. Zpracovat tato dvě témata byl nelehký úkol, protože představitelé první zmíněné komunity se neradi nechají natáčet a ti druzí naopak popírají, že patří mezi hipstery.

Skvělá atmosféra plného sálu ještě umocnila poutavě natočené příběhy lidí, kteří žijí svůj odlišný způsob života, ale zato si jej naplno užívají. Napadlo by vás běhat po rumunských horských loukách nazí, nebo si otevřít sekáč pro hipstery? A proč ne, na protagonistech dokumentu bylo vidět, že si svůj životním styl užívají. Pokud jste včera Scube nenavštívili nezoufejte. Všech šestnáct dílů uvidíte každou následující středu na ČT2 a poté se na ně můžete kdykoli podívat na webu.

Patříte k vyznavačům některé z těchto subkultur? Jak se vám série dokumentů o Kmenech líbí? Dejte to drbně vědět. Připravujeme pro vás rozhovor s Vladímírem 518!

Více na:
www.kmeny.tv
www.facebook.com/projektKMENY

 

Autor: David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.