čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Přelom září a října bude chladný. V noci mohou teploty klesnout jen na několik stupňů nad nulou

Přelom září a října bude chladný. Vyplývá to z měsíční předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. Rtuť teploměrů se tak na některých místech může následující týden v noci propadnout až na tři stupně Celsia.

Příští čtyři týdny budou teploty pro toto období mírně pod dlouhodobým průměrem. V posledním zářijovém týdnu a prvním týdnu října se sice podle meteorologů o něco oteplí, ale pak teploty opět klesnou. Týdenní průměr teplot se bude pohybovat mezi patnácti až sedmnácti stupni. Druhý týden v říjnu by měl být podle předpovědi meteorologů nejstudenější, naměříme kolem čtrnácti stupňů Celsia.

Podle kratší, týdenní předpovědi bude na začátku následujícího týdne až devatenáct stupňů, od úterý do čtvrtka nejvýše čtrnáct až patnáct stupňů. Koncem týdne pak rtuť o něco stoupne, může se dostat až k sedmnácti stupňům. V noci se však teploty mohou propadnout až na tři stupně nad nulou.

V příštím týdnu očekávají pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu také četné přeháňky a deště. Celkově ale bude v příštích čtyřech týdnech objem srážek v dlouhodobém srovnání průměrný.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.