pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Policie obvinila hejtmana Rozbořila, měl nabídnout úplatek vlivnému policistovi

V souvislosti s úterní razií obvinila policie olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila. S touto informací přišla ve čtvrtek ráno Česká televize. Hejtmana viní policie za to, že nabídl úplatek policistovi za to, že zařídí odložení vyšetřování dotačního podvodu, který je spjat s jezdeckým areálem na Lazcích.

Jiří Rozbořil bude stíhán na svobodě.

Obvinění potvrdil i hejtmanův obhájce Petr Konečný. „Je to tak, pan hejtman byl obviněn z podplácení, toto obvinění ale odmítá. Považuje jej za nedorozumění a podal si stížnost," řekl ČTK Konečný.

Podle tiskové zprávy vydané mluvčím ÚOOZ Pavlem Hantákem jsou obviněny hned čtyři osoby. „Dva byli obviněni ze zneužití pravomoci úřední osoby, jeden z nich navíc i pro přijetí úplatku. Třetí osoba je stíhána pro účastenství na zneužití pravomoci úřední osoby a čtvrtý z obviněných je stíhán pro podplacení. V případě prokázání viny v rozsahu obvinění hrozí obviněným tresty odnětí svobody v rozsahu od 1 do 10 let. Na tři z obviněných byl podán státním zástupcem návrh na vazbu,“  uvedl mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Podle serveru Neovlivní.cz se Rozbořil v srpnu setkal s Karlem Kadlecem v olomoucké Potrefené huse a snažil se, aby Kadlec pozdržel vyšetřování ůdajného dotačního podvodu, který je spjat s jezdeckým areálem na Lazcích. Kadlecovi údajně nabízel blíže nespecifikovanou částku jako úplatek.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.