pátek 29. března 2024 Taťána

Jiří Rozbořil se navzdory obvinění nehodlá vzdát své funkce hejtmana

Během úterního zásahu protikorupční policie byly zadrženy čtyři osoby, mezi nimi i hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. Ten byl následně obviněn z nabízení úplatků. Ač je stíhaný na svobodě, vzdát se svého postu hejtmana zatím nehodlá.

Jiří Rozbořil na dnešní mimořádné tiskové konfecenci zdůraznil, že se cítí být obviněn nespravedlivě. Podle jeho slov nikomu nenabídl úplatek a vždy jednal v rámci svých kompetencí a povinností. „Byl jsem ve špatný čas na nesprávném místě,” řekl Jiří Rozbořil na svou obhajobu. „Nejsem klíčovou postavou případu,” dodal.

Jiří Rozbořil však nevyvrátil, že dostal od Karla Kadlece pozvání na schůzku, na kterou šel. Více však celou tuto problematiku nechtěl komentovat, celou věc smetl ze stolu s tím, že pozvání na schůzku dostává denně několik.

Z vyšetřování policie však vyplývá, že se měl v sprnu Rozbořil sejít v olomoucké Potrefené Huse právě s Kadlecem, kterému nabízel úplatek za to, když pozdrží začátek vyšetřování dotačního podvodu kolem jezdeckého areálu na Lazích.

Rezignovat na svůj post hejtman nehodlá. "Požádám pana předsedu Sobotku o osobní setkání, kde bych mu rád některé okolnosti vysvětlil. A v případě, že uzná, že ty okolnosti jsou relevantní a postaví se k tomu následně: jestli mám z funkce a kandidátky odejít, nebo mám setrvat, vysvětlil svoje další kroky ohledně setrvání ve funkci hejtmana.

 

Měl by Jiří Rozbořil rezignovat na svou funkci?

Celkem hlasovalo102 čtenářů

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.