pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Týden po návštěvě prezidenta k nám zavítá i předseda vlády Bohuslav Sobotka

V týdenním rozestupu se v Olomouckém kraji vystřídají dva nejhlavnější představitelé republiky. Zítra dorazí do Olomouce předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci pravidelných pracovních cest do regionů.

Ve čtvrtek bude na radnici zase živo. Premiér Sobotka dorazí kolem deváté hodiny a na jeho programu by mělo být například setkání s primátorem Olomouce a projednání aktuální regionální otázky včetně problematiky protipovodňových opatření.

Předseda vlády se také zúčastní 28. sněmu Hospodářské komory ČR, kterého se dále zúčastní také ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová,“ uvedl tiskový mluvčí Martin Ayrer.

Jeho program ho zavede i do Domova seniorů Pohoda Chválkovice, kde se následně setká s klienty a prohlídne si tamní zařízení.

V odpoledních hodinách se předseda vlády zúčastní symbolického poklepání na základní kámen nové hasičské zbrojnice Sboru dobrovolných hasičů v Topolanech, která je první zbrojnicí v ČR financovanou z nového vládního dotačního titulu,“ dodal Ayrer.

Jeho poslední zastávkou budou, stejně jako u prezidenta, Čechy pod Kosířem, kde se setká s podnikateli Olomouckého kraje. A vše završí prohlídkou zámku s výstavou filmů otce a syna Svěrákových. Na rozdíl od třídení návštěvy prezidenta Miloše Zemana se premiér zdrží v Olomouckém kraji pouze jeden den. 

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook Bohuslava Sobotky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.