pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ivo Slavotínek promítá své fotky z cest seniorům, mají tak možnost zprostředkovaně poznat třeba Izrael

PR článek

Čerstvý čtyřicátník, kandidát na hejtmana, Ivo Slavotínek se už dlouhodobě zaměřuje na problematiku sociální péče o seniory a zdravotně postižené. Byl ředitelem domu pro seniory a angažuje se ve Skautu. Jeho vášní je cestování, obrázky a zážitky ze svých cest dlouhá léta promítá seniorům v jejich klubových zařízeních jako formu zprostředkovaného zážitku.

Ivo Slavotínek se narodil do rodiny projektanta osvětlovací techniky a učitelky. Absolvoval gymnázium v Prostějově a poté magisterské studium oboru pedagogika volného času na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Po škole, v roce 1998, se stal ředitelem nově zřízeného Domu pokojného stáří sv. Anny ve Velké Bystřici na Olomoucku. O něco později se do Velké Bystřice i přestěhoval. Od počátku budoval domov jako formu samostatného bydlení pro seniory s úplným soukromím, v rámci kterého si mohou zajistit všechny potřebné služby. Účastnil se pilotního britsko-českého projektu testování standardů kvality sociálních služeb. Pomoc a podpora seniorů je mu nejbližší, ale v poslední době se věnuje i jiným projektům, jako je například DOBRÝ ANDĚL nebo Charita Olomouc.

Před deseti lety se stal místostarostou Velké Bystřice a svůj post obhájil i v komunálních volbách v roce 2010 a 2014. Na bystřické radnici se věnoval rozvoji sociálních služeb, plné modernizaci mateřské školy, environmentálním projektům, jako třeba zateplování budov a úsporám energií, zvyšování bezpečnosti dopravy a v neposlední řadě rozvoji kulturního života především v oblasti tradiční lidové kultury. Velká Bystřice se postupně stala folklorním hanáckým „pupkem světa“. Podílel se na přestavbě a citlivé rekonstrukci centra městečka: Zámecké náměstí, Zámecký park, západní křídlo zámku a amfiteátr. 

V roce 2008 se stal krajským zastupitelem a v dalších volbách mu pozice zůstala. Působí jako člen Komise pro rozvoj venkova a zemědělství. V krajských volbách v roce 2016 je lídrem společné kandidátky KDU-ČSL a SZ v Olomouckém kraji.

Angažuje se ve Skautu, deset let dokonce vedl v Prostějově oddíl. Ve Velké Bystřici pak pracuje v místní jednotě křesťanské tělovýchovné organizace Orel. K jeho hlavním zájmům patří cestování. Stopem objel Skandinávii, Island, západní Ukrajinu. Nezávislým cestováním poznal severní Ameriku, Gruzii, jižní Evropu, Izrael a další země. Obrázky a zážitky ze svých cest dlouhá léta promítá seniorům v jejich klubových zařízeních jako formu zprostředkovaného zážitku. Cestuje po celém světě, ale pravidelně provozuje turistiku i po Olomouckém kraji. Často jen tak trampuje nebo se vydává na rodinnou dovolenou se svou ženou a dcerou Alžbětou. 

Čtěte více:

Foto Facebok Ivo Slavotínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.