sobota 20. dubna 2024 Marcela

Lumír Kantor porazil v druhém kole voleb těsně Milana Brázdila a stává se senátorem za Olomoucko

Druhé kolo senátních voleb bylo skutečně napjaté. Takřka o každé procento se od začátku přetahoval Lumír Kantor s Milanem Brázdilem. První jmenovaný nakonec získal od voličů 52,5 % hlasů a stal se tak senátorem za Olomoucký kraj.

Lumír Kantor, který kandidoval na post senátora za KDU-ČSL, může slavit. Ač v prvním kole senátních voleb skončil až za svým rivalem Milanem Brázdilem, kandidujícím za ANO, v druhém kole již bylo všechno jinak.

Po sečtení všech hlasů, kterých Kantor obdržel téměř jedenáct tisíc, se stává senátorem za Olomoucko. Milan Brázdil skončil druhý s 47,5 %, lidé mu přisoudili pouze kolem deseti tisíc hlasů. Volební účast byla již tradičně nízká, k urnám přišlo jen něco málo přes 18 % voličů.

"Zpráva o mém vítězství mi připadá neuvěřitelná. Jsem dojat a hrdý za tu důvěru, kterou jste do mě vložili. A zároveň cítím obrovský závazek, také za vaši důvěru. Udělám vše pro to, abych si mohl za šest let před vás stoupnout a nestydět se. Však to zhodnotíte opět vy. Děkuji a chtěl bych každému z vás stisknout ruku a poděkovat. Není to však možné. A tak alespoň touto cestou. A prosím, buďte i nadále se mnou," napsal krátce po vítězství na svůj facebookový profil Lumír Kantor.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.