čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Kampaň „Hejtuj hejtmana“ spustil sám Okleštěk. Chce vědět od lidí, co jeho úřad zanedbává

O kampani „Hejtuj hejtmana“ jsme informovali začátkem minulého týdne. V tu dobu to vypadalo, že kampaň je dalším protiútokem v kauze kolem hejtmanského křesla. Redakce Olomoucké Drbny však zjistila, že kampaň nemá za úkol poškodit Ladislava Oklešťka v jeho funkci, ale naopak – sám hejtman má tuto kampaň na svědomí. Má jediný cíl, a to zjistit, kde má jeho úřad mezery a na co by se měl zaměřit.

„Všude se píše: hetman ocenil, poděkoval, navštívil, zúčastnil se… Případně: kraj rozdal miliony, kraj vybudoval, zajistil novou službu, podpořil kulturní akci… Ale já chci přinést změnu, kterou jsme před volbami slibovali, a proto se ptám: Co děláme špatně? Na koho zapomínáme? Jak podpořit sport, kulturu nebo cestovní ruch, aby to bylo opravdu účinné? Nezavírají nám tiskové zprávy o pozitivních tématech oči před skutečnými problémy?“ vysvětlil Ladislav Okleštěk.

Celá kampaň není hrazena z rozpočtu kraje, ale platí si ji hejtman sám. Do kampaně se může zapojit kdokoli – od studentů olomoucké univerzity, přes obyvatele Olomouckého kraje až po lidi z celé České republiky, kteří by chtěli hejtmanství něco sdělit.

„Olomoucký kraj má ve srovnání s jinými regiony všechny předpoklady k dobrému životu: máme nízkou nezaměstnanost, čistý vzduch, krásnou přírodu a historické památky, které nám jinde mohou závidět. To by se mělo promítnout do životní úrovně obyvatel, ale realita je jiná. Proto vyzývám lidi ke kritice, abychom otevřeli kanceláře krajského úřadu a začali se zabývat skutečnými problémy. Když je vyřešíme, může nás to hodně posunout,“ dodal Ladislav Okleštěk.

Své připomínky neboli hejty mohou lidé psát do formuláře na webu www.hejtujhejtmana.cz.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.