pátek 29. března 2024 Taťána

Olomouc zaplatí TK Plus další dva mil. Kč za kulturu a propagaci

Olomoucká radnice zaplatí prostějovské marketingové společnosti TK Plus další bezmála dva miliony korun za propagaci města a pořádání kulturních akcí v příštím roce. Přímé zadání této zakázky v hodnotě 1,9 milionu korun firmě TK Plus, která za zhruba pět milionů korun propagovala Olomouc v uplynulých třech letech, v úterý schválili radní. Agenturu TK Plus spoluvlastní vlivný sportovní manažer Miroslav Černošek.

Primátor Olomouce Martin Major (ODS) dnes řekl, že společnost TK Plus pomáhá organizovat velké letní koncerty na Horním náměstí, přičemž tříletá smlouva s TK Plus skončí letos. "Umělce, kteří by měli vystoupit příští rok, je potřeba rezervovat už nyní," zdůvodnil primátor uzavření nové smlouvy s TK Plus. Radnice prodloužila smlouvu pouze o rok, aby podle Majora mohly být zahájeny přípravy koncertu v centru Olomouce a zároveň nebylo na další roky zavázáno nové vedení města, které vzejde z podzimních voleb.
   

"Příští rok tedy bude vystoupení nějaké pěvecké hvězdy na Horním náměstí. Součástí tohoto kontraktu jsou ještě další sportovní akce, při kterých je propagováno město Olomouc. Letos je to mistrovství světa v orientačním běhu, které minulý týden bylo na Svatém Kopečku," podotkl Major.
   

Marketingová firma TK Plus se řadí mezi největší tuzemské organizátory sportovních a kulturně-společenských akcí. K jejím hlavním aktivitám patří tenisový turnaj UniCredit Czech Open a atletický mítink Zlatá tretra Ostrava. TK Plus se zaměřuje také na samosprávy.
   

Například Prostějov firmě TK Plus za čtyřletou propagaci v tuzemsku i zahraničí zaplatí 14 milionů korun. Prostějovská radnice chce s pomocí TK Plus zajistit propagaci a reklamu města na sportovních, kulturních a společenských akcích republikového i mezinárodního významu, aby do města přilákala více turistů.
   

Společnosti TK Plus už několik let po sobě klesají tržby. Zatímco do roku 2008 každoročně vykazovala růst tržeb až na 267 milionů korun, poté se její tržby začaly snižovat. V roce 2009 utržila 198 milion korun a o rok později 166 milionů korun. Předloni její tržby klesly meziročně o 12 procent ze 168 milionů korun v roce 2011 na 148,4 milionu a zisk z 4,5 milionu korun na 1,5 milionu korun. Výsledky loňského hospodaření firma zatím nezveřejnila.
   

Majoritním vlastníkem společnosti TK Plus, jejíž základní kapitál činí 22,7 milionu korun, je londýnská firma World Sport Service. Menšinové podíly drží prostějovští podnikatelé Milan Matzenauer a Miroslav Černošek.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.