sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Olomouci dnes začala mezinárodní výstava květin Flora

Na olomouckém Výstavišti Flora dnes začíná jarní etapa největší a nejstarší tuzemské květinové výstavy Flora, jejíž hlavní expozice tentokrát ponese název Strom života. Výstava potrvá do neděle a tradičně ji doplní veletrh zahradní mechanizace Hortifarm a jarní zahradnické trhy.

Hlavní expozice letošní jarní Flory návštěvníky zavede do říše snů a fantazie, ve které se prolne krása květin se sklářským uměním. Vytvořena je podle návrhu přední české floristky Kláry Franc Vavříkové. Na galerii v hlavním pavilonu A je připravena expozice Včelí pastva, která návštěvníkům představí medonosné a nektarodárné rostliny.

V jihovýchodním cípu Smetanových sadů bude historická oranžerie hostit první ročník mezinárodní floristické soutěže Oasis Visegrad Cup 2019, která je pořádána ve spolupráci se Svazem květinářů a floristů ČR. V pavilonech G a H Česká bonsajová asociace přichystala mezinárodní výstavu bonsají a suiseki.

Loni jarní etapu Flory navštívilo 60 tisíc návštěvníků, na zvýšeném zájmu se tehdy podepsalo především nádherné počasí. Hlavní expozice nesla jméno Pugét pro Floru a odkazovala na 60 let pořádání přehlídek květin v Olomouci.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky ČR, pěstování, hobby, Flora Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.