sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomouc bude mít kvůli bezpečnosti kamery i v podchodech

Kamery městské policie budou dohlížet na bezpečnost Olomoučanů i návštěvníků města nově i v podchodech pro pěší. Pod dozorem deseti nových kamer bude již na konci letošního roku pět podchodů pro chodce v Olomouci.

V rámci programu Prevence kriminality pro rok 2015 jsme souhlasili se záměrem městské policie pořídit deset nových kamer, které budou umístěny v pěti podchodech pro pěší na území města. Kamery přispějí k větší bezpečnosti občanů a zároveň napomohou prevenci pouliční kriminality v daných lokalitách. Celkově jde o investici za 1,7 milionu korun,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

S pořízením kamer v podchodu, které se nově objeví pod ulicemi Brněnskou, Föerstrovou a Ostravskou, pomůže městské policii dotace ministerstva vnitra ve výši 550 tisíc korun. „Zbytek uhradíme z vlastních zdrojů,“ doplnil ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický s tím, že veřejnosti by měly kamery začít sloužit v průběhu letošního listopadu.

Kamerový systém funguje v Olomouci od roku 1997. V současné době jej tvoří 21 stacionárních a 16 mobilních kamer, které obsluhuje šest pracovníků městské policie v nepřetržitém provozu. Kamery jsou instalovány průběžně, a to na místech s vysokou mírou zejména pouliční kriminality, největší počet kamerových bodů je soustředěn v centru města.

Zdroj: olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.