pátek 29. března 2024 Taťána

Zrakově postižení soutěžili v Olomouci v turnaji ve zvukové střelbě. Sešlo se na čtyřicet střelců

V sobotu 25. května se v prostorech TyfloCentra Olomouc, o.p.s. uskutečnil již 15. ročník soutěže ve zvukové střelbě s názvem Tvarůžková střela. Tento den se sešlo téměř čtyřicítka střelců se zrakovým postižením z celé republiky, aby poměřili své síly.

„Tato akce má u nás tradici a je součástí ostatních soutěží po celé ČR. Je rovněž kvalifikační soutěží na MČR ve zvukové střelbě," řekl organizátor a bývalý mistr České republiky, Lukáš Lacina.

15. ročník v Olomouci vyhrál Milan Hradil z SK Handicap Zlín v kategorii mužů. Kategorii žen kralovala Eva Macháčková. Letos se soutěžilo i v kategorii dvojic, kdy zvítězili vítězové ženské a mužské kategorie jako pár.

Zvuková střelba není jen výsadou zrakově postižených střelců, ale může si jí vyzkoušet každý. Pomocí klapek na očích mají všichni rovné podmínky a proto je možné, že se mohou utkat vidící i lidé se zrakovým postižením společně.

Celá akce se uskutečnila za podpory společnosti A. W. spol. s r. o. Loštice, která je hlavním partnerem několik let a do turnaje vždy věnuje ceny pro účastníky.

„Pokud vás zvuková střelba zajímá a máte chuť si jí vyzkoušet, máte možnost každou středu od 13.30 hodin do 15.30 hodin v klubovně TyfloCentra  Olomouc," zakončuje Lukáš Lacina.

Tisková zpráva

Štítky Tyflocentrum, zrakově postižení, střelba, turnaj

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.