čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Sedm parkovacích automatů v Jeseníku čeká v příštím roce výměna

Menší spotřebu energie a více způsobů platby, to budou hlavní přednosti nových parkovacích automatů v Jeseníku. Nahradí tak ty stávající, kterých je celkem sedm.

O jejich provoz se starají místní technické služby. Instalace nových parkomatů má proběhnout na jaře příštího roku.

„Vzhledem k rychlému pokroku v oblasti SMART řešení by bylo vhodné vyměnit staré parkovací automaty za nové. Nejstarší z nich byl pořízen na konci roku 2003, ty nejmladší jsou staré deset let. Jsou už tak dávno za svým technickým zenitem, nové přístroje například umožní zaplatit parkovné bankovní kartou,“ uvedl místostarosta města Jeseník Václav Urban.

V součinnosti s technickými službami město oslovilo čtyři firmy, které zaslaly cenovou nabídku. Nyní se vyhodnocuje nejvhodnější z nich. „Současně s výměnou parkomatů se otevírá otázka, zda nepřehodnotit ceník parkování. Za první půlhodinu motorista nyní zaplatí pět korun a za každou další započatou hodinu deset korun,“ dodal místostarosta Urban.

Parkovací automaty jsou umístěny na Masarykově náměstí, v ulicích Lipovská, Dukelská, K. Čapka a na náměstí Svobody. Tržby za parkovné dosáhly v loňském roce částky 534 tisíce korun bez DPH.

Tisková zpráva | Foto jesenik.org | Zdroj jesenik.org

Štítky parkování, automaty, Jeseník

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.