pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO/VIDEO: Hasiče v kraji v pátek navštívily na stanicích tisíce dětí a rodičů

Tisíce dětí a rodičů využily v pátek 13. září možnost navštívit v rámci dne otevřených dveří požární stanice v Olomouckém kraji.

Školáci si tak mohli sednout do cisterny, prohlédnout si nejmodernější zásahové vybavení a nakouknout do zákulisí hasičské práce při komentovaných ukázkách hašení či výškové techniky. Děti si zkusily hasit našimi proudnicemi a hadicemi, projely se na lanové dráze nebo potrénovaly na TFA dráze. Zábavnou formou se jim také snažili pracovníci oddělení prevence předat základní principy protipožární bezpečnosti.

V odpoledních hodinách a vpodvečer vyjely cisterny po celém kraji zkontrolovat průjezdnost ulic a hasiči na špatně zaparkovaná auta umísťovali informativní letáky s radami, jak správně parkovat, aby vozidla nebránila v průjezdu hasičské techniky. Správným parkováním totiž můžete zachránit život!

A proč zrovna v pátek třináctého? Protože již řadu let patří neodmyslitelně k hasičům. Naším cílem je pořádáním této a dalších preventivně-výchovných akcí přispět ke zlomení pověry, která je s tímto datem spojená. Každý rok proto vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků Den požární bezpečnosti na pátek třináctého, letos připadl na září.

Tisková zpráva

Štítky HZSOL, hasiči, den otevřených dveří

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.