pátek 29. března 2024 Taťána

Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil po včerejším zátahu dnes nenastoupil do práce

Olomoucký hejtman Jiří Rozbořil, v jehož pracovně byli v rámci včerejší razie několik hodin kriminalisté, zrušil dnes veškerý program a nenastoupil do práce. Tisková mluvčí zatím netuší, kde se hejtman nachází.

"Pan hejtman dnes v práci není a byl zrušen jeho program. O pohybu hejtmana zatím nemám informace. Uvidíme zítra," řekla tisková mluvčí Navrátillová novinářům ČTK. "Nevím o tom, že by něco z kanceláře hejtmana vynášeli, policie zakázala probíhající události komentovat. Zda padlo nějaké obivnění, to nevím," dodala. Olomoucký hejtman není od úterý dostupný ani na svém mobilním telefonu.

Olomouckého hejtmana Jiřího Rozbořila dnes zastupuje jeho první náměstek Michael Fisher, rovněž z ČSSD. O případné rezignaci olomouckého hejtmana se zatím nemluví, počká se, jak celé vyšetřování dopadne.

Mimo vyšetřování olomouckého hejtmana uvízl v policejní síti také Ivan Langer, který byl policisty odvezen podle serveru novinky.cz na policejní prezidium do Prahy, kde ho měli společně s pondikatelem a obchodním partnerem Kyselým několik hodin vyslýchat. Zpět do Olomouce se Ivan Langer dostal kolem sedmé hodiny večerní v doprovodu zakuklené policejní eskorty, která pak ještě několik hodin hlídala jeho dům.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.