čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Za napadení učitele pěstí dostal student od soudu podmínku

Student, který na konci dubna napadl v olomoucké škole na Roosveltově ulici svého učitele pěstí, dostal od soudu pětiměsíční podmíněný trest. Musí také uhradit náklady pojišťovně a nemajetkovou újmu učiteli. Napadený učitel po útoku upadl do bezvědomí a musel být převezen do nemocnice. Na své pracovistě se do dnešního dne nevrátil.

Studentovi za napadení učitele hrozilo až jeden a půl roku za mřížemi, státní zástupkyně Jana Staňková na nej totiž podala žalobu za ublížení na zdraví a výtržnictví. Nakonec mu byla uložena pětiměsíční podmínka a musí zaplatit náhradu škody zdravotní pojiš'tovně a nemajetkovou újmu učiteli ve výši 10 000 korun. Tyto informace potvrdil soudce olomouckého okresního soudu Petr Bednář.

"Vzhledem k tomu, že to zranění bylo vážnější a vzhledem i k délce léčení to nebylo možné vyřídit mírnějším způsobem," řekl soudce Bednář novinářům.

Mladík si ponechal lhůtu na odvolání, stejně tak i žalobkyně Hana Staňková.

Celý incident se odehrál v dubnu tohoto roku. Mladík napadl svého učitele pěstí, neboť byl rozčilen, když se dozvěděl, že mu hrozí vyloučení ze školy. Na konci vyučování odcházeli ze třídy učitel a mladík jako poslední. Na chodbě jej poté napadl pěstí, učitel upadl do bězvědomí a byl čtyři dny hospitalizován v nemocnici. Celý incident viděli dva žáci, kteří ihned zavolali pomoc.

Pedagog se do školy ještě stále nevrátil. "Je stále na nemocenské. Řekl bych, že fyzicky je v pořádku, ale stále tam přetrvává psychická újma," řekl dnes ČTK ředitel školy Aleš Jurečka.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.