pátek 29. března 2024 Taťána

Pray from Olomouc. Pro Paříž dnes na Horním náměstí hořely desítky svíček

V souvislosti se sérií teroristických útoků ze včerejšího večera v srdci Francie, Paříži, se vzedmula po celém světě vlna solidarity a vyjádření soustrasti. Stejně tak i Olomoučané, kteří na Horní náměstí po celý den rozsvěcely pro oběti teroristů svíčky...

Na Horním náměstí se do dnešního večera nahromadily především u Sloupu Nejsvětější Trojice a olomouckého orloje svíčky a květiny jako vyjádření soustrasti a sounáležitosti s obyvateli Paříže, kde se včera odehrály hrůzné teroristické činy a pod palbou samopalů zemřelo nejméně 128 lidí.

K rozsvěcení svíček vyzývalo na sociálních sítích i několik události. Jedna svedla Olomoučany ke Sloupu Nejsvětější Trojice, kde se do večera nahromadily svíčky a květiny. Celý takto vzniklý pomník byl ještě doplněn nápisy, které hlásaly, co se včera stalo v Paříži.

Ke druhému většímu shromáždění lidí nabádala i Olomoucká Drbna skrze vytvořenou událost na sociálních sítích, k tomuto záměru se připojil i Olomoucký deník a společně informovaly skrze internet, že úderem šesté hodiny můžou zapálit u olomouckého orloje svíčku jako výraz sounáležitosti s Pařížany.

I když některé svíčky zhasil vítr velmi brzy, každá zapálená svíčka každého z desítek lidí, kteří přišli, dala najevo, že lidé po celém světě zůstávají i po těchto hrůzných událostech silní a jednotně vyjádřili podporu pro Paříž.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.