sobota 20. dubna 2024 Marcela

Policie obvinila hokejového trenéra Růžičku ze zpronevěry

Pražská policie zahájila trestní stíhání hokejového trenéra Vladimíra Růžičky. Podle informací byl dnes obviněn ze zpronevěry. Kouč od loňského roku čelil trestnímu oznámení. Policie se zabývala podezřením, že Růžička během působení v pražské Slavii chtěl úplatky od některých rodičů, aby jejich děti mohly hrát hokej.

Policie nechtěla k případu podávat bližší informace. „Dvaapadesátiletý muž si dnes převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze zpronevěry,“ řekl bez dalších podrobností mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Podle získaných informací jím byl právě hokejový trenér. Proti obvinění lze podat stížnost.

Aféra kolem Růžičky vypukla před loňským mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. V dubnu byla zveřejněna nahrávka, kterou si tajně pořídil podnikatel Miroslav Palaščák na schůzce s trenérem. Podnikatel podle svých slov zaplatil trenérovi půl milionu korun za to, že jeho syn bude působit ve Slavii. Podle Růžičky šlo o sponzorský dar, který však nebyl zanesen do účetnictví klubu. Později tuto částku Palaščákovi vrátil.

Růžička později podle Mladé fronty Dnes při výslechu na policii uvedl, že ho naopak Palaščák vydíral a chtěl po něm 1,1 milionu korun za to, že ještě jako kouč Slavie zmařil hokejovou kariéru jeho syna. Růžička kvůli tomu podal na Palaščáka trestní oznámení, které však policie odložila.

Později se přihlásili i další rodiče, po kterých olympijský vítěz z Nagana údajně žádal peníze. Růžička to odmítal s tím, že šlo o takzvané výchovné, které požadují kluby při přestupech hráčů.

Kvůli kauze Růžička u hokejové reprezentace na začátku června skončil a národní tým převzal Vladimír Vůjtek starší. Nyní je Růžička koučem extraligového nováčka Chomutova.

Čtěte více:

Foto upload.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.