středa 24. dubna 2024 Jiří

Jaké to je, ovládat invalidní vozík? Přijďte si to vyzkoušet na Olomouckou štafetu na vozíku

Víte, za jak dlouho ujede člověk 250 m na invalidním vozíku? Nebo kolik lidí si toto vyzkouší za 24 hodin? Spolek Trend vozíčkářů Olomouc již třetím rokem pořádá osvětově-edukační akci pro veřejnost s názvem Olomoucká štafeta na vozíku.

„Štafeta na vozíku je součástí doprovodného programu a jakýmsi předskokanem Mattoni ½ Maraton Olomouc 2016.  Probíhat bude 24 hodin a to od pátku 24. června od 9:00 až do soboty 25. června do 9:00 hodin,“ uvádí PR manažer Spolku Tomáš Helísek s tím, že v roce 2015 akce zúčastnilo téměř 600 lidí včetně dětí a představitelů veřejného života či realizační tým RunCzech s Carlem Capalbem.

„Smyslem akce je propojení široké veřejnosti se světem lidí užívajících vozík k běžnému pohybu formou zábavné štafety absolvované na invalidním vozíku. Cílem je zapojit do jízdy co největší počet účastníků, a to i v nočních hodinách. Délka trasy je 250 m,“ říká zakladatel myšlenky a předseda organizace Milan Langer.

Pokud se budete chtít zapojit do lidského řetězce soužití v určitou dobu, můžete se nezávazně zaregistrovat on-line na webových stránkách Trendu vozíčkářů http://www.trendvozickaru.cz/stafeta.

Štafetu podpoří významné osobnosti veřejného života v čele s primátorem města Olomouce Antonínem Staňkem. Účast přislíbili i hejtmani Olomouckého, Pardubického kraje a kraje Vysočina. „Myšlenka štafety, která dává seriózní, ale zároveň zábavnou a poutavou formou nahlédnout do světa handicapovaných, je mi velmi sympatická,“ ocenil primátor Antonín Staněk, který se štafetu na vozíku rozhodl stejně jako v loňském roce i letos podpořit. „Těší mě, že Spolek Trend vozíčkářů Olomouc dokáže ve městě dlouhodobě vytvářet velmi aktivní činnost, která spočívá nejen v širokém spektru i kvalitě nabízených a poskytovaných služeb, ale především také v rovině osvěty veřejnosti v dané oblasti,“ uvedl primátor Staněk.

 „Podpořte tuto myšlenku a přizvěte své kolegy, partnery, přátele. Účastnit se mohou celé rodiny i s dětmi či firemní týmy. Důležité je nadšení pro akci a ochota pomoci, aby se nám podařilo štafetu absolvovat bez přerušení,“ uvádí závěrem Tomáš Helísek.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Spolek Trend Vozíčkářů Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.